82-GODIŠNJI GLUMAC

I legendarni Špiro Guberina aktivirao se na Facebooku!

18.12.2015 u 10:35

Bionic
Reading

Špiro Guberina, jedan od omiljenih hrvatskih glumaca, prije nekoliko je godina na nagovor sina Borisa upisao, a potom i završio tečaj informatike. Ubrzo je otvorio i profil na Facebooku, a posljednji dana je na njemu aktivniji. Objavio je selfie sa svojim sinom i snahom Mirnom

'U posljednje vrijeme sam to malo zapustio pa ću se opet morati podsjetiti, obnoviti gradivo. Puno mi pomaže sin, ali nisam još senilan', nedavno nam je ispričao legendarni glumac. Upravo je uz pomoć sina Borisa, koji mu je darovao laptop, ponovno aktivan na svom facebook-profilu. Na sinov nagovor 2013. u Sveučilištu za treću životnu dob upisao je, a potom i završio tečaj informatike.

Iako sin Boris ne voli da ga spominje u medijima, Špiro je često znao isticati kako s njim ima super odnos. Izjavio je da su oboje jako temperamentni pa da katkad među njima nastane kratak spoj. Nakon smrti supruge Ingrid, koja je preminula prije 19 godina, Špiro živi sam pa mu sin i snaha, kaže, uskaču i pomažu kad god treba.

Glumac trenutačno boravi u svom rodnom gradu Šibeniku gdje uživa u šetnjama i razgovorima s prijateljima i kolegama te gleda predstave u šibenskom kazalištu. Blagdane će pak provesti u Zagrebu s rodbinom i obitelji.

'Novu godinu ću dočekati s prijateljima, mlađima od sebe. Većina mojih vršnjaka je već gore pa se pored mladih osjećam kao malo stariji student. Kad bih se okružio samo starima, stalno bi govorili o bolesti, politici. Ovako mi je život uz mlađe od sebe ljepši', smije se vječno pozitivan Špiro. Početkom nove godine očekuju ga probe za mjuzikl 'Mirakul' u kojem će glumiti crkvenjaka Kampanela. Iako je već petnaest godina u mirovini, 82-godišnji glumac kaže da mu posao nikad neće dosaditi. Neumorno snima, radi, ne miruje, a nedavno je snimio i TV reklamu za Borovo.


Glumac kaže da je sin Boris temperamentan poput njega pa da među njima katkad zaiskri


Glumačka legenda završila je tečaj informatike pa se danas solidno služi računalom