SARAJEVO FILM FESTIVAL

'Hotel Zagorje' odabran u CineLinkovoj selekciji

02.06.2014 u 15:00

Bionic
Reading

Natječaj CineLinka za 2014. godinu privukao je više od 200 projekata u razvoju iz 18 zemalja Jugoistočne Europe. Selekcijski odbor izabrao je ukupno 14 projekata za CineLink i CineLink Plus selekcije, uzimajući u obzir autorski potencijal autora i snagu priče, te potencijalnu korist koju bi projekt mogao imati od sudjelovanja u radionici za razvoj i koprodukcijskom marketu

CineLink, okosnica Industrijskog segmenta Sarajevo Film Festivala, platforma je za razvoj i financiranje pažljivo odabranih filmskih projekata predodređenih za europske koprodukcije. S prosječnom stopom konverzije projekata iz razvoja u produkciju od 60%, u posljednjih 11 godina, CineLink je izrastao u jednu od najuspješnijih platformi za razvoj i financiranje projekata u Europi.

Filmovi razvijani na CineLinku, danas su zastupljeni u selekcijama prestižnih festivala i distributerskih kataloga širom svijeta. Selekcija i raznolikost odabranih projekata ključni su za ovaj uspjeh, dok su se fokus na lokalnu produkciju sa internacionalnim potencijalom, te visok postotak sudjelovanja autora debitanata i moderan filmski jezik pokazali kao ključni faktori u stvaranju pozitivne slike CineLinka unutar filmske industrije.

Svih 14 projekata bit će predstavljeno na CineLink koprodukcijskom marketu tijekom Sarajevo Film Festivala od 20. do 23. kolovoza. Dodatni projekti će biti uvršteni u selekciju prije marketa.

Osim 'Hotela Zagorje' redatelja Alda Tardozzija, ovdje saznajte koji su još filmovi odabrani u ovogodišnjoj CineLinkovoj selekciji.