NA TV BURZI

HAVC predstavlja 32 scenarija i projekta u razvoju

27.06.2014 u 21:42

Bionic
Reading

U Zagrebu će se uskoro održati TV burza na kojoj će biti predstavljeno 35 scenarija i 32 projekta koja je odabrao umjetnički savjetnik za razvoj scenarija i projekata Robert Knjaz

U ponedjeljak, 30. lipnja, od 10 do 16 sati u dvorani Müller kina Europa u Zagrebu održat će se TV burza, pitching na kojem će biti predstavljeni scenariji i projekti odabrani po Javnom pozivu HAVC-a za razvoj scenarija i razvoj projekata televizijskih djela za 2013. godinu.


Na tom javnom pozivu odobrena je potpora za ukupno 35 scenarija i projekata koje je odabrao umjetnički savjetnik za razvoj scenarija i projekata Robert Knjaz. Na TV burzi bit će pitchirana 32 projekta (popis možete pronaći u privitku), među kojima su i četiri projekta kojima nisu dodijeljena sredstva, ali ih je umjetnički savjetnik smatrao jednako kvalitetnima i zanimljivima da se predstave producentima i televizijskim urednicima.

Riječ je o tri pojedinačna te 29 serijskih televizijskih djela – dokumentarnih, igranih i animiranih te kreativnih formata za djecu i mlade. Kako je Robert Knjaz istaknuo prilikom objave rezultata početkom lipnja, odabrani scenariji i projekti u razvoju tematski su i žanrovsko vrlo raznovrsni i obraćaju se čitavom spektru televizijskih gledatelja. Tu su, navodi '... animirano - igrani kulinarski show za djecu s pjevanjem, simpatični edukativni animirani serijal za klince od 0 do 4, velik broj igranih serija u rasponu od sitcoma, serija s feel good atmosferom, preko serija koje tematiziraju Domovinski rat, do dramskih i kriminalističkih. Tu je i niz pojedinačnih i serijskih dokumentaraca, od onih o značajnim hrvatskim ličnostima kao što su Matoš, Otto Reisinger i Jagoda Buić, preko arhitektonskih, vanjskopolitičkih, modnih, putopisnih do lutkarskih i tinejdžerskih.'

TV burza namijenjena je prije svega vodećim programskim urednicima nacionalnih TV kuća, producentima, redateljima i drugim filmašima zainteresiranima za potencijalnu suradnju na daljnjem razvoju ovih projekata, kao i predstavnicima medija. Sve koji bi htjeli nazočiti ovom događaju molimo da zbog ograničenog broja mjesta obavezno potvrde svoj dolazak na press@havc.hr najkasnije do petka, 27. lipnja, u 14 sati.