SUSRET U DUBROVNIKU

Goran Višnjić i Helen Millar: Ima neka tajna veza

21.06.2016 u 19:19

Bionic
Reading

Nakon što je posjetio sklonište za napuštene pse na Žarkovici šibenski glumac s holivudskom karijerom u Dubrovniku se susreo s britanskom glumicom Helen Millar koja će danas prvi put u Hrvatskoj nastupiti kao ženski Hamlet u istoimenoj predstavi Helen Tennison na dubrovačkom festivalu Midsummer Scene. Uloga Hamleta prije 22 godine obilježila je karijeru tada mladog glumca Višnjića koju je igrao punih osam godina na Lovrijencu

Uloga Hamleta na Dubrovačkim ljetnim igrama 1994. bila je prekretnica u glumačkoj karijeri Gorana Višnjića i njemu jedna od najdražih. Tada je imao priliku glumiti s jednom od najboljih hrvatskih glumica Almom Pricom koja je igrala Ofeliju. Stoga ne čudi što je šibenski glumac, koji već godinama živi i radi u Los Angelesu, tijekom boravka u Dubrovniku poželio upoznati cijenjenu britansku glumicu Helen Millar koja će ovog ljeta u tom gradu glumiti ženu Hamleta.

Goran je osam godina na pozornici na Lovrijencu igrao jednu od najpoznatijih svjetskih uloga Shakespearea, a svojim je savjetima i viđenjem razveselio glumicu koja će biti prva žena Hamlet ikad igrana u Hrvatskoj na engleskom jeziku. Kako nije u mogućnosti prisustvovati večerašnjoj premijeri, s velikim je zanimanjem odgledao cijelu probu Hamleta.

'Počašćena sam Goranovim dolaskom na našu probu. Njegov rad iznimno cijenim i drago mi je da sam imala priliku iz prve ruke čuti kako je on igrao ovu ulogu. Ovaj će mi susret zasigurno ostati dugo u pamćenju!' izjavila je nakon susreta Helen. U  intervjuu za tportal Millar je otkrila kako Višnjić nije jedini hrvatski glumac kojeg je imala priliku upoznati i čiji rad cijeni. U Londonu se susrela i sa Zrinkom Cvitešić.


Helen i Goran - susret u Dubrovniku


Višnjić i ekipa festivala Midsummer Scene

414255,433030,432725,422829