'GRAĐANIN PLEMIĆ' U HNK

Goran Višnjić i Alma Prica: Susret za pamćenje

30.01.2016 u 11:40

  • +14

50. izvedba predstave 'Građanin plemić' u zagrebačkom HNK

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Bionic
Reading

Svečanu 50. izvedbu 'Građanina plemića' u režiji Krešimira Dolenčića sinoć u HNK pogledao je i Goran Višnjić, koji se ponajviše razveselio susretu s dugogodišnjom prijateljicom i najdražom kazališnom partnericom, glumicom Almom Pricom. Kako je započelo njihovo prijateljstvo prije više od 20 godina u Dubrovniku, otkrila nam je zagrebačka glumica. Zrinka Cvitešić sinoć je bila jedna od najbolje raspolženih na slavlju, a objasnila je i zašto

'Davne 1994. Goran i ja smo bili Hamlet i Ofelija na Lovrijencu. Godinu dana kasnije u istim ulogama našli smo se i na daskama zagrebačkog HNK. Često se vidimo, i u Hrvatskoj i u SAD-u gdje Goran sada živi. Uvijek je divan osjećaj susresti starog prijatelja koji je svoju Ofeliju večeras iznenadio i ovim lijepim buketom', rekla je srdačno Alma. Kad su zajedno glumili u 'Hamletu' na Dubrovačkim ljetnim igrama Goranu je tada imao tek 21 godinu. 

Iako je sinoć bio odlično raspoložen, Višnjić koji je predstavu pogledao u društvu svoje punice Branke Vrdoljak, izjavio je tek da je u 'HNK došao ponajviše zbog svojih prijatelja'.

U dobrom društvu na proslavi 50. izvedbe predstave 'Građanin plemić' u kojoj ima jednu od glavnih uloga, sinoć je bila i Zrinka Cvitešić. Dečko Niko Kranjčar, koji uporno izbjegava javna događanja, nije sinoć bio uz Zrinku, ali i bez podrške svog sadašnjeg partnera glumica nije skidala osmijeh s lica. Upitana kako bi opisala proteklu godinu i svoju sadašnju životnu fazu, Zrinka nije dugo oklijevala s odgovorom:

'Ne znam gdje će me sutra život odvesti, hoću li više vremena provoditi u Hrvatskoj ili negdje drugdje, ali znam da ću dati sve od sebe u jednom - a to je da budem sretna! Toliko je oko mene nesretnih ljudi, tužnih, razočaranih... želim samo zadržati ovu svoju sreću koju sada proživljavam', kaže Zrinka. Ono što je jako veseli je skori odlazak u New York gdje će zapjevati na koncertu na kojem se skupljaju sredstva za novi film koji uskoro počinje snimati.


Zrinka u društvu kolege glumca Siniše Popovića s kojim glumi u 'Građaninu plemiću'


Goran Višnjić, Krešimir Dolenčić i Ana Tonković-Dolenčić