ODLUKA SUDA

Goran Višnjić agenciji mora isplatiti 65 milijuna kuna!

26.04.2010 u 21:22

Bionic
Reading

Poznati glumac Goran Višnjić morat će glumačkoj agenciji Kvadar isplatiti 65 milijuna kuna! Odlučio je to zagrebački Županijski sud unatoč Višnjićevim tvrdnjama da je riječ o lihvarskom ugovoru

Goran Višnjić potpisao je ugovor s agencijom Kvadar 1997. godine. Prema ugovoru, agencija je imala ekskluzivno pravo zastupanja poznatog glumca u inozemstvu, a za to je trebala dobivati 30 posto provizije od Višnjićeve zarade, piše Večernji list. Također, Višnjić je agenciji trebao plaćati i penale od 50 posto za uloge koje je sam našao ili mu ih je našao netko treći.

Zbog svega toga, agencija je procijenila da im poznati glumac duguje 65 milijuna kuna. Riječ je o iznosu koji čini trećinu njegovih prihoda. Višnjić se odlučio žaliti Vrhovnom sudu zbog odluke zagrebačkog Županijskog suda. Opravdava se da je za potpisivanje takvog ugovora bio premlad i neiskusan.

Međutim, Županijski sud u Zagrebu smatra da to nije baš tako jer je Višnjić u vrijeme potpisivanja ugovora imao 24 godine i bio je zaposlen u kazalištu Gavella. Smatraju da je imao dosta životnog i glumačkog iskustva te da je znao što potpisuje.

Poznati glumac od suda je zatražio i da mu Kvadar vrati oko 50.000 kuna koje im je platio nakon što je dobio ulogu u filmu 'Practical Magic'. Inače, ulogu u tom filmu pronašla mu je agencija UTA. Zagrebački Županijski sud odbio je Višnjićev zahtjev jer, kako su ustvrdili, Višnjić nema pravo tražiti vraćanje onoga što nije bio dužan platiti.

Višnjićevi odvjetnici očekuju da će Vrhovni sud prihvatiti njihovu žalbu jer, kako tvrde, uistinu je bila riječ o lihvarskom ugovoru kojim je u to doba mladi Višnjić prevaren.