HRVATSKA PRONAŠLA ZVIJEZDU

Goran Kos je pobjednik treće sezone HTZ-a

18.06.2011 u 10:21

Bionic
Reading

Unatoč tragičnoj životnoj priči, otkrivanju svoje intime pred TV gledateljima i kontinuirano lošem raspoloženju, Goran Kos pobijedio je u finalu odličnu Marcelu Oroš

Nakon svojevrsnog jednosatnog pregleda treće sezone showa 'Hrvatska traži zvijezdu', počeo je finalni dvoboj koji su otvorili Marcela i Goran pjesmom 'You've Got the Love' Florence + The Mchine, pokazujući zašto su u finalu treće sezone showa 'Hrvatska traži zvijezdu', ali uz vidljivo izbjegavanje pjevanja Gorana Kosa. Zanimljivo je da je pred sam početak na Šarićevo pitanje o prognozi pobjednika Fox zaključio da se Hrvatska poistovjetila s Goranom Kosom zbog njegove vidljive zabrinutosti i namrgođenosti, te da misli da će on pobijediti.

Potpis videa ...

Prvi dio, koji je Ivan Šarić nazvao 'Pjesme kao da su krojene za njih' započela je Marcela pjesmom 'Simply the best' Tine Turner. Ivana je nakon njezinog nastupa zaključila da je jedna od rijetkih među kandidatima koja je od početka vidljivo napredovala i s razlogom stigla do finala. Kos je zapjevao i zasvirao hit Pink Floyda 'Wish You Were Here' i to je napravio bez ikakve greške, oduševivši ponovo i publiku i žiri, ali uz brojne opaske. 'Hvala ti za ove tri minute', rekla je Ivana nakon njegova nastupa, dok je Tony zaključio da mu fali profesionalizma, te da je potrebno ponekad odraditi i pjesme koju mu možda i nisu uvijek drage, aludirajući na duet s početka showa. Fox je ponovo naglasio njegov izgled nezadovoljnika i mrguda, priupitavši se naglas glumi li on takvog čovjeka ili je stvarno takav zbog života kakav je živio prije ulaska u show.

Drugi blok nazvan je 'Najveći hit godine kada su rođeni'. Marcela je izvela najveći hit 1993. godine - 'Tek je 12 sati' grupe ET. 'Ti fenomenalno pjevaš, imaš šarm imaš karizmu, svaka ti čast!' izjavio je Tony nakon njezina nastupa. 'Jesen u meni' Parnog valjka bio je hit kada se rodio Goran Kos i koji je sjajno pristajao njegovu imidžu. Žiri se ponovo osvrnuo na njegovu životnu priču, da bi mu Tony na koncu rekao za utjehu da je njegov otac sada sigurno jako ponosan na njega. Razigrana Marcela je u trećem bloku zapjevala Alanis Morrissette i natjerala Tonyja da zaključi da je spremna za posao zvijezde. Samozatajni i vrlo tihi Goran je u trećem bloku pjevao 'You Found Me' – veliki hit grupe The Fray. Uvjerljivo, iako vrlo statično. Međutim, žiri je zaključio da mu pjesma sjajno leži. Kako izvedbom, tako i tekstom.


Sljedeći je blok podrazumijevao da oboje pjevaju pobjedničku pjesmu treće sezona showa 'Što me noćas odaješ' Ante Pecotića. Jedna tipična estradna pjesma koju može pjevati bilo tko s estrade, s nadom da će osvojiti publiku, a koju je Marcela pjevala u zanosu unatoč tome što joj se podrapala haljina usred nastupa. Ivana je zaključila da je Marcela zaslužila pobjedu. Kosu je pobjednička pjesma sjela sjajno, iako potpuno drugačije nego Marceli. Fox je zaključio da mu je drago da se jedan Kos pojavio na domaćoj glazbenoj sceni. Tony mu je dao iskren savjet, kao stari iskusni estradni lisac, da će mu mnogi obećavati sve i svašta, ali da ostane vjeran sebi i pazi kome vjeruje. Nakon jednosatne pauze u kojoj su se sakupljali posljednji glasovi, završnog komentara žirija i osvrta na cjelokupni show, proglašen je pobjednik treće sezona showa 'Hrvatska traži zvijezdu' – Goran Kos!