JONI MITCHELL:

'Glazbeno sam kreativnija od Boba Dylana'

25.11.2014 u 15:46

Bionic
Reading

Kanadska glazbenica Joni Mitchell izjavila je da je puno kreativnija od svog kolege glazbenika Boba Dylana te da je s glazbom završila, prenosi časopis Uncut

U intervjuu za The Sunday Times, 71-godišnja Michell je ustvrdila 'da je glazbeno originalnija, ali i kreativnija od Dylana'.

Mitchell, čija je četverostruka box set kompilacija nedavno izašla, također je priznala da s glazba završila. 'Ne mogu pjevati, ne želim. Želim slikati i pisati. Ne mogu ići na turneje, putovati, dosta mi je. Mogu letjeti avionom samo dvaput godišnje. Morate znati kada je vrijeme da odustanete', rekla je.

Otvoreno je govorila i o vlastitim dojmovima o tome kako je biti žena u industriji u kojoj dominiraju muškarci.

'Ja sam žena u muškom svijetu. Ima jako malo žena u tom poslu. Postoje muškarci tirani i muškarci koji eksploatiraju. U svemu dominiraju muškarci, a vi ste uvijek tamo među njima. Na turneje putujem s 21 muškarcem i volim njihovo društvo, nemojte me krivo shvatiti. Čak i kad su glupi dječarci, i dalje mi se sviđaju. Mislim, voliš grešnika, mrziš grijeh', kazala je Mitchell.

Izrazila je poglede o tome što je smatraju dijelom hipi generacije. 'Hipi vrijednosti nisu bile moje; bile su naivne, nisu imale svoje mjesto, bile su djetinjaste; politika je bila glupa.'

Mitchell je posljednji studijski album 'Shine' izdala 2007. godine.