T-MOBILE INMUSIC FSTIVAL

Glazbeni vremeplov Billyja Idola na Jarunu

23.06.2010 u 05:04

Bionic
Reading

Rock atmosferu 80-ih uz svoje najveće hitove na drugoj večeri T-Mobile INmusic festivala oživio je još uvijek dobrodržeći britanski glazbenik Billy Idol

Je li vam poznat osjećaj kada uđete u neki od klubova u kojima DJ već 20 godina pušta istu glazbu, a na podiju i uz šank vidite uvijek ista lica? Takva je otprilike bila atmosfera na sinoćnjem koncertu Billyja Idola na T-Mobile INMusic festivalu.

Billyjevo lice izgleda konzervirano, sasvim isto kao kada nas je u osamdesetima promatralo s naslovnica časopisa Bravo, još uvijek je odjeven u kožu i lance, no puno pristojniji pa više ne pljuje po pozornici niti po publici, a lista pjesama se uglavnom sastojala od poznatih hitova koji već nekoliko generacija čine glazbenu podlogu srednjoškolskih tuluma. Prateći bend sastavljen je od tetoviranih rokera noktiju nalakiranih u crno predvođenih gitaristom Steveom Stevensom

Iako je Billy povremeno bio autoironičan, ovi čvrsti momci ostali su vjerni hard rock izvedbi. Koncert je započeo bez okolišanja, pjesmom 'Ready, Steady, Go', prvim hitom svoje nekadašnje punk grupe Generation X iz 1978, a tijekom koncerta su se, uz pokoju novu pjesmu, mogli čuti provjereni hitovi 'Dancing with Myself', 'Flash for Fantasy', 'Eyes Without a Face' i ostali. Za izvedbu laganice 'Sweet Sixteen' Billy se prihvatio akustične gitare, a brojna publika, pogotovo ona vremešnija i nagurana u prve redove, odgovorila je zborskim pjevanjem.

Dobru kondiciju rock legenda pokazala je i upornim i energičnim skakanjem po pozornici, dokazujući da se potpuno oporavio od životnih kriza.
Redovni dio koncerta završio je nakon sat i pol žestoke svirke pjesmom 'Rebel Yell', što publici željnoj glazbe i uspomena iz mladosti nije bilo dovoljno, pa je na bis izašao s hitovima 'White Wedding' i 'Money Money' i time završio ovu nostalgičnu večer na Jarunu.