NOVA ZANIMANJA

Gdje su i što rade nekadašnje televizijske zvijezde?

07.11.2015 u 07:36

Bionic
Reading

Osamdesetih i devedesetih bile su glavne zvijezde malih ekrana, no posljednjih deset godina nekad popularne televizijske voditeljice Nensi Brlek Blažević, Tanja Tomić, Tanja Tušek, Doris Vrandečić i Mirna Berend odabrale su neke duge profesije ili se potpuno posvetile obitelji

Bile su miljenice publike, omiljena lica HTV-a, no ti dani za njih danas su tek lijepa prošlost. Tanja Tušek (44) sredinom devedesetih kao hostesa Kola sreće postala je zvijezda i jedna od najpopularnijih voditeljica glazbenih festivala i mozaičnih emisija, potom i urednica. Na televiziju je stigla sa 16 godina kao studentica filozofije, ne bi li zaradila džeparac. Došla je i ostala do danas kad radi kao urednica. Posao ispred kamera više je nimalo ne privlači. Voli, kaže, biti sa strane i čuvati svoju privatnost.

'Biti voditeljica bilo je za mene odlično iskustvo. Putovala sam mnogo i upoznala divne ljude, a onda sam poželjela biti samo novinarka. Sad radim kao urednica. Radila sam na projektima Dan za danom, 8. kat, 20 godina Porina... Život u javnosti opterećenje me', priznala je nedavno Tanja. Danas radi kao urednica u Zabavnom programu. Donedavno je radila na projektima Subotom ujutro i Šušur.

Jedno od nekadašnjih omiljenih tv-­lica Doris Vučković često je na HTV-u vodila razne emisije. Među ostalim, radila je na izvlačenju brojeva lota Hrvatske lutrije te Akustikoteku, a onda je dugi niz godina nismo vidjeli. Dugi niz godina radila je kao voditeljica Službe spikera HTV-a gdje danas i dalje radi. Uz svoj redoviti posao, nedavno se vratila u studio kao voditeljica nedjeljne emisije religijskog programa Mir i dobro.

Njezina mlađa kolegica Tanja Tomić (39) karijeru je izgradila kao voditeljica RTL-a, no za njezino tadašnje učestalo pojavljivanje u javnosti kriv je bio buran privatni život, a ne poslovni afiniteti. Danas je sretna mama trojice dječaka. Jedanaestogodišnjeg Brunu dobila je u kratkoj vezi s ragbijašem Alenom Bajlom, a petogodišnjeg Andru i trogodišnjeg Lovru u braku s pomorcem Nikolom Ćukom. Njezin prvi brak s Mislavom Margetićem bio je turbulentan i kratkog daha. Nakon razlaza s RTL-om Tanja se zaposlila u tajništvu Hrvatske gospodarske komore.
'O povratku na male ekrane i poslu ne razmišljam previše jer sam okupirana tinejdžerom i dvoje male djece. Nema šanse da razmišljam o ičemu drugom. Moj je posao biti mama. Uz gadan ritam nevjerojatno uživam', rekla je Tanja za tportal prije dvije godine.

Nekadašnja HTV-ova novinarka i voditeljica Dnevnika Nensi Brlek Blažević (45) na televiziji je provela punih 14 godina, a HTV je napustila 2008. godine. Posljednjih pet godina predaje na studiju novinarstva na Veleučilištu VERN. Novinarsku karijeru počela je u Zagrebačkoj panorami krajem 90-ih te napredovala do mjesta urednice i voditeljice središnjeg Dnevnika. 2003. godine udala se za klavijaturista  Parnog valjka Berislava Blaževića, a godinu dana kasnije rodila im se kćerka.

Od 2011. Nensi predaje na Veleučilištu VERN gdje je nositeljica kolegija Teorija medija te asistentica na kolegiju Uvod u novinarstvo. U međuvremenu je i doktorirala na temi 'Mediji i djeca'. Nakon odlaska s televizije želja za promjenom profesije bila je dovoljno jaka da je i ostvari.

'Ništa manje nije odgovoran posao nego onaj na televiziji. Riječ je o mladim ljudima koji će izaći na tržište rada i svaka vaša riječ na neki način njima je uputa dalje u profesionalnom smislu. Voljela bih da mojim studentima bude bolje na tržištu rada nego što je to novinarima danas. Od srca im to želim, iako u ovom trenutku ne vidim to neko svjetlo. Vrlo je teško razdoblje za novinare', iskrena je bila Nensi. O povratku pred kamere nema govora.

'Imam mnogo više vremena za obitelj. Kada ste u znanosti, to je naporan i mukotrpan rad jer morate pisati radove, pripremati predavanja, biti aktualni, no ipak tim vremenom raspolažete sami. Ne moram 24 sata živjeti u tome kao što sam živjela u novinarstvu', zaključila je Nensi.


Danas predaje na studiju novinarstva Veleučilišta VERN


Na 24 sata TV-u radila je manje od godinu dana, 2009.


Nensi sa suprugom Berislavom Blaževićem 2005. godine

Nekadašnja ratna izvjestiteljica, bivša televizijska voditeljica Mirna Berend nakon 20 godina uspješne televizijske karijere posvetila se dizajnu unikatnog nakita. Prije nekoliko godina nakratko se vratila na ekran, na Novu TV, ali se ponovno povukla u obrtničke vode. Izjavila je kako je osmišljavanje nakita njezina joga, ljepota, opuštanje te da bi, kad bi je pozvali na neku od televizija, ponovno radila posao voditeljice.


Mirna Berend danas uživa kao poduzetnica