NEDJELJA, 20 SATI

'Gangster te voli' otvara ZagrebDox

23.02.2013 u 15:01

Bionic
Reading

Svečano otvaranje devetog po redu ZagrebDoxa održat će se u nedjelju, 24. veljače, u 20 sati uz svjetsku premijeru filma 'Gangster te voli'

Redatelj prvog filma koji će biti prikazan na ovogodišnjem festivalu je Nebojša Slijepčević. Festival će otvoriti direktor ZagrebDoxa Nenad Puhovski i gradonačenik grada Zagreba Milan Bandić.

Organizatori najavljuju da će se autoru Nebojši Slijepčeviću pridružiti i protagonisti njegova filma – 'gangster' Nediljko Babić te Marin Prgomet.


***
Glavni sponzor ZagrebDoxa je Hrvatski Telekom pa će ljubitelji dokumentarnog filma diljem Hrvatske moći i u vlastitom domu uživati u filmovima najboljih europskih autora, višestruko nagrađivanih na svjetskim festivalima. Od 24. veljače 2013. u redovnoj ponudi MAXtv videoteke moći će se premijerno pogledati dokumentarni filmovi: 'Ramin' (Audrius Stonys), 'Ljudi koji sam mogao biti, a možda i jesam' (Boris Gerrets), 'Katka' (Helena Třeštíková), 'Problem s komarcima i druge priče' (Andrey Paounov) i 'René' (Helena Třeštíková). Riječ je o pet raznovrsnih naslova koji u fokus postavljaju niz generacija i progovaraju o različitim problemima - od tinejdžerske ovisnosti preko problema zatvorenika pa sve do univerzalnih tema poput potrage za ljubavlju i primjene suvremene tehnologije pri dokumentiranju stvarnosti.