VELIKI USPJEH

Frenkie dobitnik nagrade MTV Best Adria Act

25.10.2013 u 14:47

Bionic
Reading

Frenkie kreće u utrku s drugim pobjednicima iz Istočne Europe za nagradu MTV EMA Worldwide Act

Dodjela '2013 MTV EMA' prenosit će se uživo iz amsterdamske arene Ziggo Dome u nedjelju, 10. studenoga u 21 sat.

Frenkie je ovogodišnji dobitnik nagrade MTV Best Adria Act! Poznati reper je dobio najveći broj glasova u proteklih šest tjedana na situe mtvema.com, gdje su fanovi širom svijeta online glasali za svoje omiljene domaće izvođače i pomogli im da osiguraju mjesto u sljedećem krugu natjecanja za nagradu MTV EMA Worldwide Act na '2013 MTV EMA'.

Prijenos uživo dodjele europskih MTV glazbenih nagrada možete pratiti na MTV-u u nedjelju, 10. studenoga, u 21 sat iz arene Ziggo Dome u Amsterdamu. Sponzor prijenosa je Evo TV.

Počevši od danas, 25. listopada, pa do četvrtka, 31. listopada, fanovi će moći glasati za svog omiljenog regionalnog izvođača na www.mtvema.com. Predstavnik Istočne Europe bit će proglašen 1. studenoga, zajedno s drugim regionalnim pobjednicima iz Sjeverne Europe, Srednje Europe, Južne Europe, Jugoistočne Azije/Kontinentalne Kine/Hong Konga/Tajvana, Japana/Koreje, Australije/Novog Zelanda, Južne Amerike, Sjeverne Amerike i Afrike/Indije/Bliskog istoka.

Potom će se nominirani izvođači, predstavnici ovih 10 regija, boriti za glasove u kategoriji Worldwide Act, a pobjednik će biti proglašen na svečanosti dodjele u Amsterdamu.
Ove godine se 186 najatraktivnijih muzičkih izvođača iz svih krajeva svijeta nadmetalo za nagradu lokalnih pobjednika, a svi ovi izvođači najrazličitijih žanrova, iz više od 150 gradova i 50 država, bili su nominirani kao dio MTV EMA Worldwide Act procesa.

'Kategorija Worldwide Act jasan je primjer evolucije MTV EMA od paneuropski fokusiranog showa do svjetskog izbora najaktualnije muzike na svijetu. To je način da uključimo fanove sa svih strana svijeta, da se čuje i njihov glas, jer oni imaju bitan utjecaj na smjer ove dodjele', rekao je Bruce Gillmer, izvršni potpredsjednik divizije Talent and Music Programming/Events, u kompaniji Viacom International Media Networks (VIMN), i dodao: 'MTV EMA donosi najveće i najbolje međunarodne i regionalne superzvijezde i radujemo se što ćemo ove godine sav taj talent proslaviti u Amsterdamu.'

Miley Cyrus, Robin Thicke, Snoop Dogg, Afrojack, Imagine Dragons, The Killers i Katy Perry nastupit će na dodjeli '2013 MTV EMA', a tu će biti i službeni MC dodele Redfoo iz dua LMFAO, voditeljica u backstageu Ariana Grande i specijalni gost Ron Burgundy iz filma 'Anchorman 2' (Will Ferrell). Potvrđeno je i da će prezenteri biti Iggy Azalea, Ellie Goulding, Carice van Houten i Colton Haynes, a imena ostalih prezentera i izvođača bit će objavljena tijekom narednih dana.
'MTV EMA', MTV-jeva globalna proslava najvećih glazbenih zvijezda, slavi izvođače sa svih strana svijeta i svih žanrova. Ova svečanost spaja sve muzičke fanove u jedinstveno iskustvo, a ljubitelji muzike širom svijeta mogu glasati za sve EMA kategorije na stranici www.mtvema.com.
Glasanje za EMA kategorije bi će otvoreno do 23:59 u petak, 8. studenoga 2013.