NA 'DOZVOLJENI ČETVRTAK'

Foltin, All Strings Detached i Lizards Exist stižu u Vintage

08.04.2015 u 15:17

Bionic
Reading

'Dozvoljeni četvrtak' na svoje treće izdanje, 16. travnja u Vintage Industrial Bar, dovodi jedan od najvažnijim makedonskih bendova – Foltin! Uz Foltin će nastupiti hvaljeni slovenski elektro-akustični duo All Strings Detached i karlovačko-zagrebački space rock bend Lizards Exist. Najveća regionalna, glazbena top lista 'Muzika Je Zvonko Radost' uz pomoć prijatelja iz bonbon-a i ovog puta dovodi najbolje iz regije

Nakon tri godine rada, najprije putem Facebooka, a nakon toga i kao web stranica, nakon više od 170 pripremljenih lista i 700 prezentiranih izvođača iz svih država Regije, tjedna lista moderne muzike 'Muzika Je Zvonko Radost' u suradnji s najoptimističnijom mobilnom mrežom bonbon, pokrenula je koncertni program 'Dozvoljeni četvrtak' u kultnom zagrebačkom klubu Vintage Industrial Bar. Koncerti se održavaju jednom mjesečno, uvijek četvrtkom, uvijek na istom mjestu, a nazvani su 'Dozvoljeni četvrtak'. Zašto? Zato što je sve dozvoljeno dok je u granicama dobre zabave, a četvrtak je pravi dan za početak vikenda u dobrom društvu, uz odličnu glazbu i uz puno bonbon optimizma. Na svom trećem izdanju ugostit će Foltin, All Strings Detached Lizard Exist

Foltin – izazovno, nestvarno, strastveno, dinamično i puno iznenađenja – samo su neki od epiteta koji prate glazbu makedonske grupe Foltin čiji je stil teško definirati obzirom da korespondira sa širokom paletom utjecaja od alternativnog rocka, preko ambijentalnog zvuka do funka.

Grupa ove godine slavi 20 godina postojanja unutar kojih je objavila osam albuma, skladala glazbu za preko dvadeset kazališnih predstava, kao i za hit dokumentarni film 'Cash And Marry'. Foltin će u Zagrebu zasvirati u sastavu: Branislav Nikolov (vokal), Pece Nikolovski (klarinet, blues harmonika), Goce Jovanoski (bas), Pece Trajkovski (harmonika, klavijature), Slavco Jovev (bubnjevi) i Marjan Stanič (udaraljke).

All Strings Detached – ženski elektro-akustični duo u sastavu Jana Beltran (gitare, vokal i flauta) i Vesna Godler (bas, bubanj i vokal). Duo je započeo s radom u travnju 2013. da bi svoj prvi album 'Heavy Rain' već objavio u lipnju 2014. godine. All String Detached kombinira klasičnu glazbu s rockom i bluesom, poigrava se minimalističkim aranžmanima, koketira s tišinom dok su tekstovi intimno putovanje od nježnog prema divljem, od melankoličnog do mračnog.

Lizards Exist – Karlovačko-zagrebački space rock bend s ciljem izvođenja vintage space zvukova i glazbe u originalnom obliku na vintage opremi. Cijela ideja je započela 2007. kao koncept Siniše Mraovića nakon što je otkrio vintage psihodeliju i pronašao svoje uzore u bendovima poput Pink Floyda, Gonga, King Crimsona. Osnivanje benda započelo je 2009., a nakon nekog vremena, Siniša je 'zagrebao po površini' i otkrio da je za sound space rock benda potreban tape echo. U ožujku 2014. Lizardi ulaze u studio Kramasonik pod vodstvom Hrvoja Nikšića (Šumovi protiv valova) i za šest dana snimaju svoj prvi album 'Lizards Exist'. Filozofijom benda je da se zvuk sa snimke mora prenijeti publici u autentičnom obliku jer publika zaslužuje samo najbolje.

Koncert počinje u 20:30 sati, a prije i nakon nastupa bendova DJ Trsha. će puštati recentnu glazbu iz Regije i s top Liste 'Muzika je Zvonko Radost'.
Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 30 kuna, a na dan koncerta 40 kuna. Ulaznice se u pretprodaji mogu nabaviti u Dirty Old Shopu Tratinska 18) i Vintage Industrial Baru (Savska 160).

Svakako posjetite i bonbon-ovu Facebook i web stranicu za više infomacija. Važno je napomenuti i da će prvih 25 bonbon korisnika koji dođu na koncert dobiti besplatan upad i piće (kupon od 20 kuna). Dovoljno je da na ulazu pokažu mobitel na kojem je bonbon mreža i upadaju na tulum koji će potrajati do dugo u noć!