TREĆI FESTIVAL MODNIH DOKUMENTARACA

Elle Fashion Film Festival u kinu Tuškanac

22.05.2013 u 11:47

Bionic
Reading

Elle Fashion Film Festival koji se održava od 23. do 25. svibnja u zagrebačkom kinu Tuškanac ove godine ponovno dovodi recentne naslove sa sve bogatije i sve relevantnije scene modnih dokumentarnih filmova

Festivalska projekcija filmova ujedno je i hrvatska kino-premijera. Koncept festivala za ovu godinu jest da filmovi na programu reflektiraju određene modne fenomene, više nego same dizajnere, kao što je bio slučaj ranijih godina.

Filmom 'Bill Cunningham New York' 23. svibnja započet će službeno otvorenje festivala za uzvanike. Film prati 80-godišnjeg Cunninghama, američkog fotografskog doajena zainteresiranog za modu, dok u potrazi za uličnim motivima biciklom obilazi New York, dokumentirajući modne trendove iz dana u dan, a vibrantnu klupsku scenu iz noći u noć.

Ove godine uspjeli su napraviti još jedan važan korak, prvi put otkad festival postoji ugostit će i autoricu jednog od filmova- Amerikanku Deborah Riley Draper, režiserku dokumentarca 'Versailles '73: Američka modna revolucija'. Poslije te projekcije održat će se i filmska tribina s autoricom.