PRAKTIČNO SNIMANJE

Ekskluzivna H-DSLR radionica na Film Forumu Zadar

12.08.2011 u 11:31

Bionic
Reading

Film Forum Zadar u suradnji s produkcijskom kućom Avvantura d.o.o. predstavlja, u okviru ovogodišnjeg Summerfilmschoola, ekskluzivnu profesionalnu radionicu te vrste s vodećim hrvatskim DSLR snimateljem Markom Butrakovićem

Na sedmodnevnoj radionici sudionici se mogu upoznati sa širokim spektrom dodatne DSLR opreme i scenske tehnike te s njezinom praktičnom primjenom na terenu.

Profesionalna radionica se održava od 23. do 29. kolovoza. Cilj je osposobiti dojučerašnje fotografe i videoamatere za početak samostalnog rada u novom mediju. Tržište novih modela digitalnih refleksnih fotoaparata, koji su uz upotrebnu vrijednost u klasičnoj fotografiji donijeli mogućnost snimanja high definition videozapisa i široj populaciji, u stalnom je porastu.

Nepostojanjem adekvatne literature novi korisnici ostaju zakinuti za mogućnost edukacije u novom mediju i novoj tehnologiji, a radionica ulaže 90 posto vremena u praktičnu upotrebu novih tehnologija.

Radionica pruža uvid u praktični tijek rada - od promišljanja snimanja, pripreme, odabira i racionalizacije opreme, preko pisanja osnovnog scenarija i snimanja u raznim uvjetima, pa sve do postprodukcijskog rada (osnove montaže s HDSLR materijalom).