POST ROCK ATRAKCIJA

East Rodeo 13. prosinca u Tvornici

28.11.2011 u 12:30

Bionic
Reading

East Rodeo održat će koncert u Tvornici Kulture 13. prosinca 2011. povodom vinilnog izdanja zadnjeg albuma 'Morning cluster'

Avant rokerski kipari zvuka East Rodeo održat će koncert u Tvornici Kulture 13. prosinca u 21 sat povodom izdanja na vinilu zadnjeg albuma 'Morning cluster' (Menart) u koprodukciji talijanskih izdavača eksperimentalne i improvizirane glazbe Pulse i El gallo rojo.

PULSE records vodi jedan od najboljih promotora indie glazbe u Venetu, Sergio Pigozzi, koji je prvi put ovim projektom odlučio krenuti u svijet diskografije. Jedan od članova benda, Alfonso Santimone ujedno je i član kolektiva i labela El gallo rojo.
East Rodeo nastao je 2002. pod okriljem eksperimentalnog kazališta TAM teatromusica u Padovi. U kreativnom ambijentu konstantnog propitivanja zvuka i vizualnih medija skladbe East Rodea poprimile su neočekivanu dimenziju metamorfoze i ekstremnu otvorenost prema raznim glazbenim žanrovima što je rezultiralo pronalaženjem osobnog zvukovnog ekvilibrija i njegovim daljnim propitivanjem.
Idejni pokretači, autori tekstova i melodija East Rodea su braća Alen i Nenad Sinkauz iz Pule, udruženi s Federicom Scettrijem na bubnjevima i Alfonsom Santimoneom na klavijaturama i live electronicsu.

Po mnogima je East Rodeo jedinstvena glazbena pojava na ovim prostorima koja nudi beskompromisno glazbeno putovanje kroz labirint zvukovnih emocija. Nakon albuma 'Kolo' iz 2003. i 'Dear Violence' iz 2009. godine, njihov suvereni stav prema glazbi prepoznali su Marc Ribot, Greg Cohen i Warren Ellis koji gostuju na zadnjem albumu oplemenjujući zvuk benda koji se uživo ne propušta.
Cijena ulaznice je 35 kuna, a koncert počinje u 21 sat.

East Rodeo