DVORI LAPAD

Dubrovnik dobiva prvo multipleks kino

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 28.10.2010 10:54
  • Objavljeno 28.10.2010 u 10:17
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Blitz-CineStar otvara novo kino koje će imati tri dvorane s više od 600 mjesta, opremljene 3D tehnologijom i potpuno digitalizirane

Dubrovnik u sklopu poslovno-stambenog kompleksa Dvori Lapad dobiva prvo multipleks kino. Igor Oppenheim, predsjednik uprave Ingre i Hrvoje Krstulović, član uprave Blitz-CineStara potpisali su ugovor koji će omogućiti otvaranje kina sredinom 2011. godine. Kino će imati tri dvorane s više 600 mjesta koje će biti opremljene 3D tehnologijom i potpuno digitalizirane.

Ostale fotografije

Ostale fotografije

Izvor: Promo fotografije / Autor: Ostale fotografije

CineStar u Dubrovniku

Blitz-CineStar će do svibnja 2011. otvoriti još tri multipleksa. Prvo u veljači 2011. vrata za gledatelje otvorit će multipleks u sklopu Arena centra u Zagrebu (10 dvorana uključujući IMAX i Gold Class sa 1712 sjedala). U ožujku 2011. multipleks se otvara u Lumini centru u Varaždinu (šest dvorana sa 800 sjedala), a u Osijeku u travnju u Portanovi (devet dvorana sa 1500 sjedala). Blitz-CineStar planira kraj 2011. obilježiti otvaranjem multipleksa u Slavonskom Brodu u Colosseum centru (četiri dvorane sa 520 sjedala).

Uz postojeće, CineStar Zagreb (13 dvorana sa 2940 sjedala), CineStar Novi Zagreb (devet dvorana sa 1927 sjedala), CineStar Rijeka (osam dvorana sa 1868 sjedala), CineStar Zadar (šest dvorana sa 980 sjedala) i CineStar Šibenik (pet dvorana sa 592 mjesta), svi planirani multipleksi činit će nacionalni CineStar lanac s ukupno 10 multipleksa koji sadržavaju 73 dvorane.

Sve nove dvorane bit će jednako opremljene kao i postojeće u skladu sa CineStar Premium standardima, što podrazumijeva filmska platna 'wall to wall', vrhunske zvučne sustave Dolby Digital Ex (6+1) i DTS te amfiteatarski raspored sjedala poznatog svjetskog proizvođača Quinette. Sjedala za parove - 'ljubavna sjedala' - sačinjavat će dvadeset posto ukupnog broja sjedala u pojedinoj dvorani. Svi multipleksi će također imati prostrani lobi u kojem će se nalaziti blagajne za kupovinu kino ulaznica, bar i prodajna mjesta s raznovrsnom ugostiteljskom ponudom. Posebna pažnja bit će posvećena i osobama s invaliditetom, kojima će se omogućiti olakšan pristup i posebna mjesta u većini dvorana.

CineStar će posjetiteljima također ponuditi i usluge: 3D projekcije, Skrivena pretpremijera, Ponoćna pretpremijera, Cinema Days, Tjedna premijera, Zvijezda je rođena (proslava rođendana) i CinesCool dan (program namijenjen školama). Posjetitelji će moći koristiti i posebne pogodnosti poput CineStar prepaid Stars Club 2xbonus kartice (Classic i Business), CineStar Studentske kartice, grupnih popusta, izvanrednih projekcija, pretprodaje kino ulaznica i popularnih COMBO varijanti.

U svakom od multipleksa godišnje se planira prikazati više od 150 premijera, uključujući europske i hrvatske filmove.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi