PREMIJERA 'ZVIŽDUK S BUKOVCA'

Dubravko Merlić: Naša Marta voli gadgete, ali na sreću čita i knjige

02.10.2016 u 15:57

  • +10

Poznati na premijeri predstave Zvižduk s Bukovca

Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anić/PIXSELL

Bionic
Reading

Predstava 'Zvižduk s Bukovca', čijom je premijerom u subotu zagrebačko Gradsko kazalište Žar ptica otvorilo novu sezonu, privuklo je mnoge poklonike tog klasika dječje književnosti Zvonimira Milčeca. U hommageu najzagrebačkijem piscu uživali su glumci Lela Margitić, Kristijan Ugrina, Krunoslav Šarić, književnici Sanja Pilić, Miro Gavran te bračni medijski par Željka Ogresta i Dubravko Merlić koji su u kazalište poveli mlađu kćer Martu koju je predstava oduševila

'Istinski smo uživali u predstavi jer smo Željka i ja kao mali čitali kultni Milčecov roman. Oboje smo bili dobri s njim pa smo u isto vrijeme bili i tužni jer Zvonimir Milčec baš nedostaje kao dobri duh Zagreba. Bilo je zanimljivo pratiti rekcije naše Marte kojoj je predstava bila intrigantna i baš je uživala i smijala se. Lijepo smo se proveli', ispričao je za tportal Dubravko Merlić. S mlađom kćeri Martom producent i novinarka i televizijska voditeljica Željka Ogresta često zajednički izlaze.

'Kad god možemo, skupa odemo u kino, kazalište. Uživamo u druženju s našom Martom iako i ona ima prenatrpan raspored kao Željka i ja', kaže producent. Među ostalim, njihova 12-godišnja kći Marta, učenica šestog razreda, igra tenis, ide u glazbenu školu i svira klavir.
'Ima i sve moguće gadgete, ali na Željkinu i moju sreću, voli čitati i knjige', smije se Dubravko.

On i Željka broje više od dvadeset godina braka te uspješno usklađuju profesionalni i privatni život pa uvijek nađu vremena za večernje izlaske.
'Volimo biti doma u kućnoj atmosferi, ali se uvijek rado odazovemo na razne događaje, odemo pogledati kakvu izložbu ili premijeru. Sljedeće na što se spremamo i čemu se veselimo je premijera filma Rajka Grlića', otkrio je.

A na premijeri 'Zvižduka s Bukovca' osim Merlićevih bila su i druga poznata lica poput glumaca Lele Margitić, Kristijana Ugrine, Krunoslava Šarića, Franje Jurčeca, književnice Sanje Pilić, Mire Gavrana, skladatelja Alfija Kabilja i mnogih drugih.