ZAGREBDOX

'Dragi Lastane!' Irene Škorić najbolji film prema ocjeni publike

03.03.2014 u 09:32

Bionic
Reading

Publika koja je posljednjih sedam dana pohodila kino dvorane Cineplexxa odlučila je o posljednjoj nagradi desetog ZagrebDoxa – prema sudu posjetitelja i posjetiteljica festivala, najbolji film iz konkurencije je 'Dragi Lastane!' Irene Škorić

Spomenuta redateljica s filmom 'Sudbina broja 13' već je osvojila nagradu publike ZagrebDoxa i to 2010. godine.

Spomenuti film osvojio je visoku ocjenu 4.81, a u tijesnoj utrci za nagradu publike do zadnje projekcije bilo je nekoliko filmova – naime, čak osam filmova osvojilo je nagradu veću od 4.5. Prosječna ocjena svih filmova iz međunarodne i regionalne konkurencije (sveukupno 44 naslova) iznosi 4.1, što pokazuje zadovoljstvo publike ovogodišnjom festivalskom ponudom.

Svečana dodjela HT nagrade publike održat će se večeras, 2. ožujka, u 20 sati u dvorani 1 kina Cineplexx. Nagradu će, uz direktora ZagrebDoxa Nenada Puhovskog, uručiti Nataša Rapaić, članica uprave Hrvatskog Telekoma i glavna operativna direktorica za privatne korisnike.

Programom Best of Fest u četiri dvorane kina Cineplexx u sklopu kojeg prikazujemo sve nagrađene filmove, večeras će završiti deseto izdanje ZagrebDoxa.

U deset godina postojanja, festival ZagrebDox prikazao je više od tisuću i pol dokumentaraca koje je dosad popratilo više od dvije stotine tisuća posjetitelja i posjetiteljica. Tim brojkama vas pozdravljamo do novog izdanja festivala sljedeće godine!