'I AM BRUCE LEE'

Dolazi novi dokumentarac o Bruceu Leeju

19.07.2012 u 08:23

Bionic
Reading

Otac mješovitih borilačkih vještina, filozof i filmska ikona ima novi dokumentarni film o sebi

Gotovo 40 godina nakon njegove smrti, Bruce Lee ponovno će 'uskrsnuti' u kinima, u novom dokumentarnom filmu koji ovog puta producira njegova kćer Shannon Lee. Osim već znanog seciranja njegovog filmskog i borilačkog uspjeha, novi uradak nazvan 'I Am Bruce Lee' analizirat će i Leejevu karijeru s pozicije oca današnjih mješovitih borilačkih vještina – naime, upravo se Bruce Lee prvi proslavio kombiniranjem stilova koji su doveli do današnjeg sporta poznatog kao MMA, iako je bilo onih koji su prije njega radili slične stvari, ali s daleko manjim globalnim utjecajem.

'Moj otac uvijek je bio prvi kada je trebalo govoriti o svojim uvjerenjima, o tome što znači biti kompletni borac te je uz to vezao filozofiju i učio ljude o njoj', kaže Shannon u razgovoru za BBC.

Sve to pokrit će novi dokumentarac kojim će se nagodinu obilježiti 40. godišnjica njegove smrti. Bruce Lee preminuo je sa svega 32 godine, kao otac dvoje djece, a iako je kao uzrok smrti naveden cerebralni edem, postoji bezbroj teorija koje objašnjavaju kako je i zašto 'zapravo' umro jedan od najvećih sportaša svog doba.

U filmu 'I Am Bruce Lee' pojavljuju se svi od Jackieja Chana i Jeta Lija do košarkaša Kobea Bryanta i Tabooa iz grupe Black Eyed Peas