U VELIKOJ KRAJ POŽEGE

Dirty old festival slavi 11 godina

08.07.2010 u 15:52

Bionic
Reading

Najdugovječniji glazbeni open air festival u Hrvatskoj te najznačajniji i najveći festival urbane kulture u Slavoniji, Dirty Old Festival koji ove godine slavi 11. rođendan, održat će se od 15. do 17. srpnja u Velikoj kraj Požege

U samom središtu Zlatne doline Parka prirode Papuk tijekom triju festivalskih dana i noći nastupit će dvadesetak glazbenih imena. Domaće snage između ostalih predvodit će Kawasaki 3p, Stillness, Brkovi, Pasi i Beetantone, a neki od inozemnih gostiju su Guns of Brixton i Joke iz Francuske te The Skints i Leatherface iz Velike Britanije.

Joke je francuski bend poznat po izuzetno energičnim i snažnim nastupima, kao i pozitivnoj energiji koju širi gdje god se pojavi. Ovaj fantastični bend ove godine izdaje i novi album pod nazivom 'Delegue 1.0'. Iz Francuske nam dolazi još i svestrani, dugovječni bend LeOparleur koji je tijekom osamnaestogodišnje karijere prioritet uvijek davao svirkama uživo.

Iz Velike Britanije stiže nam kultni punk rock bend Leatherface, koji je u više od dvadeset godina postojanja izdao devet albuma, i nešto mlađi The Skintsčiji je poseban adut svestrana ženska članica u čije ćete se sposobnosti moći uvjeriti drugi dan festivala, u petak.

 

Jedanaesti DOF otvorit će pet latinoamerikanaca iz San Francisca svojim žestokim nastupom La Plebe

U poznatoj Sjenici biti će Jabba stage sa šest odličnih DJ-a.

Iz popratnog programa izdvajamo besplatnu DJ radionicu koju će svakodnevno od 16 sati voditi poznati osječki DJ Venom.

Cijene ulaznica u pretprodaji: dnevna 110 kuna, festivalska 200 kuna. Na ulazu će dnevna stajati 130 kuna, a festivalska će porasti na 230 kuna.

U suradnji s HŽ-om svi posjetitelji koji na DOF dolaze vlakom ostvaruju pravo na 40 posto popusta na cijenu vozne karte.