TOP HR VIDEO

Deset novih domaćih video spotova za ljeto

29.07.2012 u 07:45

Bionic
Reading

Ljeto je, vruče je, televizija se sve manje gleda, sve se rjeđe sjedi uz laptop ali se glazbeni video spotovi i dalje snimaju kao ludi. Odabrali smo deset novih domaćih video spotova koji privlače pažnju. Kako idejom, tako neki realizacijom, maštom ili pak savršenim spojem slike i zvuka.

Ljetno kino big band & Vlada Divljan 'Najlepša'
Bend Maksa Juričića (Film, Vještice, Šo! Mazgoon, Gego…) Ljetno kino, pravi je ljetni hit. Čak i zimi. Stoga ne čudi da je jedna od prvih autorskih pjesama Ljetnog kina, u kojoj gostuje Vlada Divljan, ultimativni ljetni hit. Valja napomenuti da je za potrebe snimanja singla i spota oformljen Ljetno kino big band u kojem su uz stalne članove benda (Max Juričić, Vlade Matulić i Filip Buki Petković) i gostujućeg Vladu Divljana nastupili legendarni rok glazbenici: Jurij Novoselić – Kuzma na harmonici, Stanko Kovačić na violončelu, Marino Pelajić – Barracuda na basu, Ante Prgin – Surka beat box dok se perkusija prihvatio redatelj spota Radislav Jovanov – Gonzo.


Dead Fish 'Ajmo s ritmom'
Iva Blašković, Monika Drahotuski, Marko Dugonjić, Luka Hrgović, Iva Ivan, Sandra Jelovac, Iva Mrkić, Janja Pilić, Anja Radiković, Ivana Slaviček, Jelena Smerdelj, Maida Srabović, Tea Stražičić, Ana Stražičić, Anton Svetić, Vedran Štefan, Ivan Vuković autori su novog spota za odličan singl grupe Dead Fish. Naime, po sistemu 'šalji dalje', ekipa projekta Okolazh, koja je odlučila snimiti ovaj spot, pozvala je sve zainteresirane da snime zanimljive kadrove i pošalju ih bendu. Koncept i postprodukciju spota potpisuje MiniANi. Rezultat – iznad svih očekivanja!


Gretta 'Moderna'
Prvi singl sa novog album grupe Grettta 'Moderna' na krajnje jednostavan ali efekta način je slikom obogatio Filip Riđički. Najobičnije glupiranje pred kamerom uz par kreativnih poteza i zavodljivu glumicu Anju Đurinović dobitna je kombinacija ovog izuzetno šarmatnog i simpatičnog spota.


Hladno pivo 'Kirbaj i kotlovina'
Već peti singl sa albuma 'Svijet glamura' grupe Hladno pivo snimljen je tijekom više nego uspješnog koncerta u ispunjenoj Areni Zagreb prošle godine. Oduševljena publika, veličanstvena pozornica i scenografija, atraktivni kostimi i Hladno pivo u elementu. Sve je to odlično zabilježio redatelj Igor Vignjević dočaravši atmosferu njihove jedinstvene energije i pitkih pjesama zbog koje ih publika toliko i voli.


Lollobrigida 'Ja se resetiram'
U Zagrebu, Velenju, Ljubljani i Murskoj Soboti, vesela ekipa iz grupe Lollobigida snimila je ovaj izuzetno dopadljiv spot i to sa mobitelom. U pauzama snimanja, bez ikakvih troškova za šminku ili rasvjetu ali uz dobru ideju, spot za aktualni singl 'Ja se resetiram' sigurno će ostvariti zavidan broj pogleda na YouTubeu. S pravom!


Massimo 'Tišina'
Na području Rijeke i Opatije, Radislav Jovanov – Gonzo je otkrio prekrasne slike i na svoj specifičan način spojio ih u prekrasnu cjelinu odnosno u video spot za aktualni Massimov singl 'Tišina'. Bez puno filozofiranja ali uz osjetno dobar groove i njegovo karakteristično poigravanje sa bojama, Gonzo je ponovo upisao jedan odličan spot u svoju kolekciju.


General Woo 'Banksteri'
Bez puno mudrovanja ali sa odličnom idejom u glavi, Danijel Tipura režirao je spot za aktualni singl Genereala Wooa 'Banksteri. Naime, Tipura je na krajnje jednostavan način poistovjetio Wooa sa likom iz filma 'They Live' Johna Carpentera u kojem Johnny Nada svjedoči okupaciji zemlje od strane izvanzemaljaca koji siju sjeme potrošačkog mentaliteta i pretvaraju društvo u obespravljenu većinu dok on jedini kroz sunčane naočale vidi pravu istinu. Na žalost, sličnost sa stanjem u Hrvatskoj je prevelika samo što nisu u pitanju izvanzemaljci već banksteri i njihovi poslušnici!


2CELLOS 'Hurt'
Rijetko dobro pogođena atmosfera koju je znalački režirao Kristijan Burlović u sklopu Medvid produkcije. 'Hurt' grupe Nine Inch Nails Trenta Reznora koju je dodatno proslavio Johnny Cash, Šulić i Hauser su obradili na sebi svojstven način dajući joj dodatnu snagu. Spot je sniman u u istarskom selu Rakalj.


Sane 'Jessie J – Price Tag Sane cover/mashup videosong (va)'
Jedan od rijetkih hrvatskih bendova kojim je impresionirana i inozemna publika jer su se nametnuli svojom nesvakidašnjom kvalitetom. Najnovija obrada hita Jessie J 'Price Tag' u kombinaciji sa još nekim svjetskih hitovima, govori samo tome u prilog. Spot u trajanju od osam minuta i u režiji bubnjara grupe Sane Stjepana Krznarića pak odlično prikazuje kako se ta ekipa dobro zeza i koliko su u pitanju doista odlični glazbenici. Nevjerojatna količina pozitivne energije!


Bruno Krajcar feat. Zenska vokalna skupina Lanisce & Mila Soldatic Maric 'Vila z Čičarije'
Provjerena i iskusna redateljica Katja Restović snimila je crno bijeli spot ispunjen predivnim kadrovima za pre slabo eksponiranog odličnog istarskog world music glazbenika Brune Krjacara i njegov aktualni singl 'Vila z Čičarije' sa njegovog posljednjeg studijskog albuma 'Istrael'. Odličan spoj zvuka i slike.