Matej Meštrović

'Deserts Of The World'

  • Autor: D. Jagatić
  • Zadnja izmjena 09.09.2010 09:25
  • Objavljeno 08.09.2010 u 10:24
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Čistokrvno new age djelo kakvo se dosad vrlo rijetko moglo čuti od nekog hrvatskog skladatelja. Glazba za opuštanje i relaksaciju napravljena smisleno i prije svega znalački

Iako domaćim medijima slabo poznata osoba, Matej Meštrović već je odavno zaslužio naslovnice hrvatskih magazina. Međutim, kako nije sudionik skandala, nema atraktivnu, dugonogu suprugu s velikim dekolteom i ljubavnikom, nije se prijavio ni u jedan reality show, teško da će i dospjeti na naslovnice. Naime, Maštrovićev životopis više priliči nekom ostarjelom skladatelju od kojih 70-ak godina, s obzirom na opus koji ima iza sebe, a ne osobi od 41. godine čije najbolje glazbene kreacije su tek pred njim. Tako Meštrović iza sebe ima ovogodišnju nagradu Oktavijan s Dana hrvatskog filma za film 'Hercegovina – zemlja svjetlosti', Nagradu grada Zagreba koju je osvojio zahvaljujući glazbi za film pune kružne projekcije od 360 stupnjeva 'Jedan dan na hrvatskoj obali', redatelja Vinka Brešana, koji je prikazan na svjetskoj izložbi EXPO u Lisabonu. Skladao je glazbu za EXPO 2010. za hrvatski paviljon u Šangaju, dobitnik je niza nagrada na glazbenim natjecanjima, surađivao je s američkom new age harfisticom Georgiom Kelly itd.

Ukratko, kreativan i talentiran glazbenik koji zna što hoće i kako to napraviti. Tako je prije nekog vremena i dobio priliku skladati glazbu za dokumentarnu TV seriju Stipe Božića 'Pustinje svijeta'. Rezultat je, nakon televizijske serije, ovih dana objavljen i na nosaču zvuka, što će zasigurno obradovati mnogobrojne poštovatelje tog dokumentarnog serijala koji su sigurno primijetili kako je odlična glazba koja prati Božića na njegovim putešestvijama po pustinjama svijeta

Meštrović, s obzirom na iskustvo i talent, nije skladao jednostavnu new age formu koja bi neprimjetno teklo pod slikom, već je stvorio glazbu koja savršeno djeluje samostalno i bez slike. 'Desert Of The World' sjajno funkcionira kao new age glazba za opuštanje i relaksaciju kroz čijih se 18 tema jednostavno nazvanih 'Desert 01' pa tako do 'Desert 18' uz iznimku podnaslova prve teme 'Zdravlje nacije', Meštrović poigrava karakterističnim zvukovima regija, tvoreći sliku zvuka ispunjeno krajnje bogatim sadržajem koji vas neće ugušiti svojom silinom, već osloboditi svojom prozirnošću i jedinstvenim new age izrazom. Svakako valja napomenuti da Meštrović potpisuje i glazbu i aranžmane i produkciju.

'Desert Of The World' čistokrvno je new age djelo koje će vas sjajno opustiti i svojim glazbenim tokom odvesti daleko odavde. Odlična prilika za tako potreban bijeg od sive svakodnevnice.

Ocjena: 9/10
Izdavač: Aquarius Records

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!