VRHUNSKI SPEKTAKL U ARENI

Depeche Mode još jednom opčinio Zagreb!

25.05.2013 u 10:22

Bionic
Reading

Miljenici zagrebačke publike i po četvrti put su dokazali da su sa 33 godine staža na glazbenoj sceni u top formi te da itekako znaju prirediti spektakl o kojem će se još dugo pričati

Među posjetiteljima koncerta koji su satima prije početka pristizali pred Arenu mogli su se vidjeti fanovi DM najrazličitijeg profila i dobi - 'die hard' obožavatelji koji su s njima još od 80-ih, mladi fanovi koji ih tek otkrivaju, roditelji s djecom... Ovi glazbeni veterani ne samo da s godinama ne gube stare fanove, već iznova svojim prepoznatljivim glazbenim zvukom intrigiraju neke nove generacije, što je, mora se priznati, odlika samo najvećih.


Iako su neki fanovi bili razočarani što je koncert Depeche Modea prebačen sa stadiona Maksimir čemu se veselio i Andy Fletcher s kojim smo imali čast razgovarati prije nekoliko mjeseci, sve je to bilo kao rukom odneseno kad se na pozornici solidno pune zagrebačke Arene pojavio neuništivi electrorock trio iz Basildona

Set lista

Intro
Welcome to My World
Angel
Walking in My Shoes
Precious
Black Celebration
Policy of Truth
Should Be Higher
Barrel of a Gun
Higher Love
When the Body Speaks
Heaven
Soothe My Soul
A Pain That I'm Used To
A Question of Time
Secret to the End
Enjoy the Silence
Personal Jesus
Goodbye

Home
Halo
Just Can't Get Enough
I Feel You
Never Let Me Down Again

Depeche Mode predvođen karizmatičnim frontmenom Daveom Gahanom, za kojeg su mnoge obožavateljice oduševljeno prokomentirale da i u 51. godini izgleda zbilja fantastično, koncert u Areni započeo je pjesmom 'Welcome to My World'- novom stvari s njihovog 13. albuma 'Delta Machine'.

Usprkos brojnim problemima u prošlosti (1993. je doživio srčani napad, 1995. pokušao samoubojstvo, jedva preživio overdose 1996, a prije dvije godine mu je dijagnostican rak) DaveGahan je pronašao novu životnu snagu i na stageu izgleda samouvjereno i prepun energije poput nekog dvadesetogodišnjaka. Frontmen Depeche Modea dokazao je kako je u zavidnoj formi - trčao je s jednog dijela pozornice na drugi, zavodljivo plesao sa stalkom mikrofona, silazio niz pistu u fan pit, neumorno skakao... Martin Gore preuzeo je mikrofon u pjesmama 'Higher Love' i 'When the Body Speaks' oduševivši Zagrepčane i njihove goste budući da je u publici bilo i najodanijih DM fanova koji ih prate na cijeloj ovoj turneji čiji je partner Deutsche Telekom.

U više od dva sata koliko je trajao koncert set lista na kojoj su se osim novih stvari nizali i klasici poput 'Walking in My Shoes', 'Black Celebration', 'Policy of Truth', 'Question of Time', 'Enjoy the Silence', 'Personal Jesus' i 'Barrel of a Gun' podignuli su temperaturu u Areni do usijanja, a erupcija oduševljenja ženskoga dijela publike uslijedila je u trenutku kad je Dave prilikom izvođenja stvari 'I Feel You' ostao gol do pojasa pokazavši svoj impresivni torzo i prepoznatljive tetovaže.

Nadahnuti nastup uigranog trija Gahan-Gore-Fletcher pratio je i vrhunski scenski šou osmišljen do posljednjeg detalja -  ogromni kranovi s impozantnim svjetlosnim efektima te veliki video zid na kojem su se izmjenjivale slike i video klipovi, prepuni simbola i metafora koji su savršeno naglasili ozračje pojedinih pjesama. Ne treba zaboraviti niti da je svoj posao korektno odradila predgrupa Diamond Version, suradnički projekt koji čine dvojac Alva Noto i Byetone te japanski umjetnik Atsuhiro Ito, poznat po korištenju Optrona - modificiranih fluorescentnih cijevi kao izvora zvuka.

Publika koja se također nije štedjela po pitanju zbornog pjevanja i podrške bendu zasluženo je zaradila i bis, a žestokom 'Never Let me Down Again' Depeche Mode završio je svoj zagrebački nastup koji nas je ispunio toliko potrebnom pozitivom. Hvala vam, DM!