STONER ROCK TRIO

Dead Meadow u Malom pogonu Tvornice kulture

09.10.2013 u 10:08

Bionic
Reading

Američki psihodelični stoner rock trio Dead Meadow nastupit će u Malom pogonu Tvornice kulture u srijedu, 6. studenoga

U Tvornicu Dead Meadow dolazi u sklopu turneje koja prati novi studijski album 'Warble Womb', objavljen ranije ove godine. Novi materijal prvi je nakon pet godina i uključuje originalnu postavu benda koja ga je i osnovala 1998. u Washingtonu.

Jason Simon, Steve Kille i Mark Laughlin svirali su u dva tamošnja benda sredinom 90-ih, prije nego što su osnovali Dead Meadow. Prva dva albuma objavljena su 2000. i 2001. za Tolotta Records koji je vodio basist Fugazija Joe Lally. Već tada zapazio ih je legendarni John Peel za kojeg su 2001. snimili prvi Peel Session izvan BBC-ovog studija.

Tijekom prošlog desetljeća grupa je objavila još tri studijska albuma – 'Shivering King and Others', 'Feathers' i 'Old Growth' – i originalan live album i film 'Three Kings' koji prikazuje njihov koncert kombiniran s psihodeličnim projekcijama. 'Three Kings' premijeru je imao na poznatom holivudskom groblju Hollywood Forever Cemetery. Uz taj izlet na film, glazba Dead Meadowa pojavila se i u poznatoj televizijskoj seriji 'Žica' (The Wire).

Dead Meadow - 'What Needs Must Be'

Ulaznice u pretprodaji iznose 45 kuna, a na dan koncerta 60 kuna

Službena prodajna mjesta

• Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1

• Prodajna mjesta Entria i entrio.hr