PRAVA ŽENA

Danijela Dvornik osudila estradnjake koji pjevaju protiv pobačaja

03.02.2016 u 15:43

Bionic
Reading

Pjesma 'Želim živjeti' posvećena svakom začetom djetetu koju pjevaju Nina Badrić, Shorty, sestre Ivana i Marija Husar, Alan Hržica uz bend duhovne glazbe Emanuel dirnula je u živac Danijelu Dvornik koja nije odoljela svoju žestoku kritiku tog čina nekoliko hrvatskih pjevača napisati na Facebooku, gdje su se u kratko vrijeme oglasili mnogi njezini istomišljenici. Za tportal je objasnila zbog čega tu pjesmu posvećenu nerođenoj djeci smatra neprimjerenom u današnje vrijeme

'Ne mogu vjerovati da danas kad ženama nije nimalo lako, jer uza sve obaveze koje imaju, najmanje imaju vremena za sebe, da im se dira i u to pravo, pravo na pobačaj. Živimo u 21. stoljeću, a vjera nam se nameće na svakom koraku. Ne dijelim te iluzije i zbog svega toga što se danas događa, ponekad se osjećam kao ugrožena manjina. Ja se oslanjam na samu sebe, ne namećem svoje svjetonazore drugima. Ovo četvero što pjevaju protiv pobačaja nisu mi ništa bolji od onih ljudi što s transparentima 'dolje abortus' protestiraju ispred bolnice Sveti Duh. Ništa me danas što se događa u Hrvatskoj nažalost ne iznenađuje, pa ni ova pjesma. Ali me rastužuje. Umjesto da se borimo za ženska prava, da ženama bude bolje, evo što imamo. To mi je apsurdno. Pozivati se na duhovnost i pjevati o nerođenoj djeci, to je dno dna', rekla je Danijela za tportal.

Njezina kritika na Facebooku Jutarnjeg lista na istu temu naišla je na odobravanje mnogih i u nepunih pola sata rasplamsala raspravu.

'Ovo je dno dna i sumrak Hrvatske, vjera se koristi za sve i svašta pa i za dobivanje publike. Nekima od njih možda treba umjetna oplodnja, a s obzirom na novu Vladu i njihove zakone, to će biti vrlo problematično, možda su svoje molitve trebali usmjeriti prema tome, a pobačaj neka ostane ženino pravo i njena odluka. Nitko to ne radi zato što je to prekrasno iskustvo, nego zato što su okolnosti takve da ih natjeraju na takvu odluku. Pogledajte domove napuštene djece, zakone za usvajanje i sporost usvajanja. Sramota! Neka gospoda iz ovog spota odu u Klaićevu, na odjel onkologije gdje djeca umiru a da nisu život ni okusila, pa neka ih taj njihov Bog spasi! Da bi se dijete odgajalo, potrebni su uvjeti, posao, stan i sigurna plaća... a toga u Hrvatskoj nema. Neka se ova četvorka iz spota zalaže za to. Licemjerstvo do bola!' napisala je Danijela Dvornik na Facebooku.