LANA BARIĆ:

'Da se meni dogodi obiteljsko nasilje, poludjela bih!'

Intervju s Lanom Barić

Izvor: tportal.hr / Autor: Lucija Bušić

Bionic
Reading

U četvrtak, 19. prosinca, u zagrebačka kina stiže mučna i snažna obiteljska drama Lukasa Nole 'Šuti'. O filmu i obiteljskom nasilju porazgovarali smo s Lanom Barić, koja je za ulogu majke u filmu dobila Zlatnu arenu za sporednu ulogu

Film 'Šuti' mučan je prikaz jednog u startu uništenog života. Riječ je o Bebi Tihana Lazović) koja je u djetinjstvu imala nesreću da se nakon majčine smrti za nju i brata brine zastrašujući otac Milan Pleština). Kao da joj gubitak voljene majke nije bio dovoljan, pakao koji će čvrsto omotati Bebu tek je u povojima. Pod tatinom palicom postat će žrtva silovanja, incesta, bjesomučnog fizičkog i psihičkog maltretiranja te gubitka još poneke bliske osobe. Da bi priča bila gora, nakon oca, Beba će pasti u ruke njegove umanjene verzije (Živko Anočić kao Bebin suprug) koja će se iživljavati na njihovoj kćerkici, baš kao da se junakinja sa svojim djetinjim patnjama mora suočiti i zrcalno.

Lana Barić u filmu Lukasa Nole glumi majku, a u intervjuu se osvrnula na obiteljsko nasilje, snimanje filma, sam film, Zlatnu arenu koju je osvojila za najbolju sporednu ulogu te razloge zašto bismo trebali pogledati film. Razgovor s Lanom Barić poslušajte u nastavku: