KORAK U ŽIVOT

Carreras i Cetinski oduševili u Areni

20.12.2009 u 09:31

Bionic
Reading

Slavni španjolski tenor Jose Carreras i njegovi gosti održali su u zagrebačkoj Areni veliki humanitarni koncert 'Korak u život' pred oko 10 tisuća posjetitelja

Spektakularni božićni koncert bio je završnica velikog humanitarnog projekta 'Korak u život' u sklopu kojega se, u organizaciji Rotary kluba Zagreb Kaptol i Koncertne direkcije Zagreb, prikupljaju sredstva za stipendiranje štićenika dječjih domova i udomiteljskih obitelji.

Jose Carreras nastupio je uz pratnju irske sopranistice Celine Byrne i Zagrebačke filharmonije te uz potporu Tonija Cetinskog, akademskog zbora 'Ivan Goran Kovačić' i djevojačkog zbora 'Zvjezdice'. Koncertom je ravnao maestro Ivo Lipanović, umjesto nedavno preminulog Vjekoslava Šuteja, kojemu je Carreras posvetio večerašnji koncert.

Na repertoaru su bile poznate talijanske kancone, serenade, katalonske i španjolske pjesme, kao i božićni napjevi iz cijeloga svijeta.

Direktor Rotary kluba Zagreb Kaptol Mladen Hrgarek pozdravio je u ime organizatora izvođače, publiku i ugledne goste, zahvalivši im za sudjelovanje u humanitarnom projektu tijekom kojega su prošle godine prikupljena sredstva za 33 stipendije.

Humanitarna akcija 'Korak u život' provodi se drugu godinu zaredom, a prikupljena sredstva namijenjena su stipendiranju mladih iz dječjih domova koji žele studirati, a nemaju za to mogućnosti. Po podatcima pokretača projekta Rotary kluba Zagreb Kaptol, srednju školu u Hrvatskoj godišnje završava više od 200 djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Ove godine u organizaciji akcije priključila se i Koncertna direkcija Zagreb. U akciju 'Korak u život' građani se do 31. prosinca mogu uključiti i pozivom na humanitarni broj telefona 060 9008, kojim mogu donirati pet kuna plus PDV.