ŽIVI AMERIČKI SAN

Burni dani Sandre Križanec na CNN-u

09.09.2015 u 10:34

Bionic
Reading

Dugogodišnja televizijska urednica i novinarka Sandra Križanec nedavno je postala izvršna producentica na televiziji N1, a prošlog petka otputovala je u Ameriku te će dva i pol tjedna boraviti u sjedištu CNN-a

Sandra Križanec trenutno proživljava svoj američki san.

Ono o čemu je kao djevojčica često maštala sada joj se napokon ostvarilo, a dolazak u Atlantu i rad u samom sjedištu velike televizijske kuće CNN nešto je što će pamtiti cijeli život.

'Stigla sam u Atlantu na leadership course te s vodećim ljudima CNN-a razgovaram o vrlo konkretnim pitanjima. U ova prva tri dana bavili smo se time koje je snimke moralno objaviti, a koje ne, te tko donosi odluku o tome, recimo o ubojstvima, snimkama IS-a, licima djece... Prva sam zaposlenica televizije N1 koja sudjeluje na ovom tečaju i nadam se da će tu priliku dobiti još neke moje kolege kojima ću u međuvremenu prenijeti svoja iskustva. Trenutno razgovaramo i o tome kada i što zaslužuje biti breaking news, kako organizirati newsrooom... Osim mene, ovdje je još 11 kolega iz Njemačke, Belgije, Brazila, Kine, Japana, Tajlanda, Filipina i Turske. Uspjela sam obići i dio grada, poput Olimpijskog parka i muzeja 'Prohujalo s vihorom', kako sam ga sama nazvala. CNN nas prekosutra organizirano vodi u muzej Coca-Cole te ćemo kušati njenih 100 različitih okusa dok u subotu idemo na bejzbolsku utakmicu Atlanta - New York Metsi', puna je dojmova Sandra, novinarka koja je započela karijeru na HRT-u, a u travnju prošle godine nastavila ju je na televiziji N1, balkanskoj podružnici CNN-a.