'ZA NAŠE PRIJATELJE IZ HRVATSKE'

Bruce Springsteen zaplesao s Hrvaticom na koncertu

03.06.2013 u 11:14

Bionic
Reading

Obožavatelji Brucea Springsteena prošle su godine potegli do Trsta i Beča kako bi čuli The Bossa uživo, a ove godine najbliže nam odredište bila je Padova. Ni u njoj nije nedostajalo fanova iz Hrvatske, a priliku da zapleše s Bruceom na pozornici dobila je i jedna Hrvatica. Bruce je pjesmu 'Waiting On A Sunny Day' posvetio 'prijateljima iz Hrvatske'

Trosatni koncert pred 40.000 obožavatelja bio je kao i svaki kad je Bruce Springsteen u pitanju – za pamćenje. Tri sata prije koncerta, Bruce je počastio sve one koji su na stadion došli nekoliko sati ranije izvedbom pjesama 'The Promised Land' i 'Growin’ Up' u akustičnoj verziji.

Koncert je također otvorio akustičnom verzijom pjesme 'Ghost Of Tom Joad', da bi mu se na drugoj pjesmi 'Long Walk Home', pridružio i uvijek sjajni E Street Band. Nakon što je ispunio nekoliko želja iz publike, 'Boom Boom' Johna Leeja Hookera, zatim 'The Ties That Bind' i sjajno otpjevanu 'Something In The Night', Bruce je najavio da će otpjevati cijeli album 'Born To Run' upravo u trenutku kad su iz oblaka koji su cijeli dan prijetili nad Padovom počele padati prve kapi kiše. No u trenutku kad su krenuli prvi taktovi 'Thunder Roada', nitko se više nije obazirao na kišu.

Pred kraj pjesme 'Born To Run', Bruce je prvi put pozdravio fanove iz Hrvatske, a zahvaljujući ekipi iz Zadra koja je imala ogroman transparent na kojem je pisalo 'Bruce: Croatia is waitin' on a sunny day', Bruce im je posvetio upravo tu pjesmu najavivši je riječima: 'Ovo je za naše prijatelje iz Hrvatske!'

'Ovo je za naše prijatelje iz Hrvatske'

Sretnica koja je dobila priliku da s The Bossom zapleše na pozornici uz taktove 'Dancing In The Dark' također je bila iz Hrvatske. Riječ je o Sanji Rabuzin Pavić koja će, zahvaljujući transparentu koji se očito dopao Bruceu, imati o čemu pričati sljedećih dana. Na komadu kartona koji je držala djevojka njezina sina pisalo je ‘Bruce, please dance with my mother in law’ (Bruce, molim te zapleši s mojom svekrvom).

Sanja, njezin sin i njegova djevojka veliki su fanovi Bruce Springsteena i nakon što su prošle godine bili u Trstu i Beču, ove su se godine zaputili u 400 kilometara udaljenu Padovu. Sinova djevojka dobila je ideju dok su satima čekali na ulaz u fan pit i na komad kartona napisala je poruku 'Bruce, please dance with my mother in law'.

'Uspjeli smo dobiti mjesta blizu ograde, Bruce je vidio poruku, očito mu se svidjela, i tako sam završila na pozornici', rekla nam je presretna Sanja.

Springsteen zaplesao s Hrvaticom na 'Dancing In The Dark'

Možemo se jedino nadati da ćemo dočekati da Bruce napokon zasvira i u Hrvatskoj jer, sudeći po stotinama fanova koji su potegnuli u Padovu, ne samo iz Hrvatske već i iz susjednih nam država, nema dvojbe da bi koncert bio rasprodan.