NASTUP NA ZAGREB CALLINGU

Britanski Faithless ponovno stiže u Zagreb

13.04.2015 u 09:41

Bionic
Reading

Jedno od najvećih imena elektronske glazbe protekla dva desetljeća – britanski Faithless – nastupit će u utorak, 14. srpnja na ŠRC Šalata kao headlineri drugog dana Zagreb Callinga. U Zagreb se Sister Bliss i Maxi Jazz vraćaju u sklopu turneje kojom obilježavaju 20 godina impresivne karijere

Prošli tjedan objavljeno pomicanje nastupa Billyja Idola, Psihomodo Popa i Partibrejkersa sa 14. na 13. srpanj te proširenje Zagreb Calling festivala na dva dana rezultat je, dakako, potvrde nastupa grupe Faithless koja je imala slobodan samo jedan termin u turneji. Billyjev raspored uključivao je čak dva slobodna dana nakom Italije, pa se mogao bez problema pomaknuti s utorka na ponedjeljak.

Domaća publika u povijesti je već nekoliko puta imala priliku uživati u koncertima Faithlessa, a posebno u sjećanju ostaje njihov trijumfalan nastup u Velikoj dvorani Doma sportova. Ovaj put će nastupiti u toplom, ljetnom terminu na stadionu Šalata na kojem se održalo mnoštvo nezaboravnih velikih koncerata.

Kreativnu jezgru grupe Faithless čine karizmatični frontmen Maxi Jazz, multi-instrumentalistica Sister Bliss, te producent Rollo. Iz potpune anonimnosti, u srpnju 1995. godine izbacuju prvi singl 'Salva Mea', koji završava na prvom mjestu američke dance liste, no globalni uspjeh potvrđuju s jednom od najvažnijih elektronskih pjesama svih vremena - 'Insomnia' s multi-platinastog albuma 'Reverence'. Par godina kasnije izlazi i druga plesna himna 'God Is A DJ', a 2001. i treća - 'We Come 1'!


Sljedeći album donosi jednako popularne 'One Step Too Far', 'Muhammad Ali' i 'Tarantula', dok izdanje 'No Roots' stiže na sam vrh britanske liste albume uz hitove poput 'Mass Destruction', 'I Want More', 'Miss U Less, See U More' i 'What About Love'. I kompilacija hitova koja je usljedila, 'Faithless Forever', zakucava vrh liste albuma uz house baladu 'Why Go?'. Slijede odlični albumi 'To All New Arrivals' 2006. i 'The Dance' 2010. godine, uz drugi po redu headlinerski nastup na 40. godišnjici Glastonbury festivala i veliku svjetsku turneju koja je trajala skoro dvije godine. Iscrpljen nastupima Maxi Jazz u proljeće 2011. objavljuje da je to bila njihova oproštajna turneja, a dva rasprodana i finalna koncerta u Londonu pratili su fanovi u najvećim kinima širom svijeta u direktnom prijenosu.

Nakon nekoliko godina pauze, većinom posvećenih solo projektima bend se vraća na svjetsku scenu remix albumom 'Faithless 2.0', a na svjetske pozornice spektakularnim live nastupom u punoj koncertnoj postavi kojim će rasplesati prvi Zagreb Calling. Objavom nastupa grupe Faithless polako se zaokružuje popis izvođača prvog Zagreb Callinga. U ponedjeljak, 13. srpnja stadion na Šalati pohodit će rock 'teškaši' Billy Idol, Partibrejkers i Psihomodo Pop. Utorak, 14. srpnja rezerviran je za Faithless te par domaćih izvođača koji će se naknadno objaviti.

Ulaznice za drugi dan Zagreb Callinga u prodaji će se naći od srijede, 15. travnja po cijeni od 229 kuna. Taj iznos ostaje do dva dana prije koncerta kad se penje na 249 kuna. U prodaji su i dnevne ulaznice za prvi dan po cijeni od 229 kuna i ta cijena također ostaje na snazi do dva dana prije koncerta kad se penje na 249 kuna. Dosad prodane ulaznice (s prvotnim datumom) vrijede za ulazak 13. srpnja

Službena prodajna mjesta:

Službena prodajna mjesta Eventima i eventim.hr