ROĐENDAN BOŽIDARKE FRAJT

Bojana Gregorić Vejzović: Klanjam ti se, mama!

09.11.2016 u 16:56

Bionic
Reading

Jedna od najcjenjenijih hrvatskih glumica Božidarka Frajt 8. studenog proslavila je 75. rođendan, a njezina kći, glumica Bojana Gregorić Vejzović, majčin rođendan obilježila je i fotografijom na Instagramu

Jedna od najpovučenijih glumica starije generacije, jedinstvena Božidarka Frajt već se dug niz godina ne pojavljuje u javnosti, no zahvaljujući njezinoj kćerki Bojani Gregorić Vejzović poneki detalj o njoj bude otkriven i danas. Tako je bilo i za 75. rođendan poznate glumice koji su majka i kći jučer proslavile zajedno. Nije izostala ni Bojanina čestitka na Instagramu.

'Njezino veličanstvo danas slavi rođendan. Klanjam ti se i ljubim te, mama', napisala je Bojana. O svom odnosu s majkom progovara rijetko, no nedavno je za tportal ispričala kako je bilo odrastati uz majku poznatu glumicu te kakav su odnos izgradile:

'Živjeli smo jako skromno, ali sretno. Moja mama kao slobodni umjetnik, bez obzira na status velike zvijezde, znala je biti godinama bez posla. Namučila se da podigne brata i mene, a njezina požrtvovnost naučila me cijeniti, voljeti i veseliti se životu sa svim preprekama koje stavlja pred nas. Svoju mamu obožavam kao osobu i umjetnicu, no jako smo različite. Znale bismo satima usuglašavati mišljenja oko nekog filma i doći do ruba svađe, a dok ona to zaboravi u sekundi, meni bi živci mahnito radili još bar sljedećih 15 minuta. Mislim da se čovjek rađa s određenim karakterom, a roditelj odgojem pruža pozitivne smjernice. Njezin savjet koji me uvijek diže iz tmurnih misli glasi - u životu ne postoje pogreške, to su sve lekcije koje nas uče što ne treba ponavljati', rekla je Bojana.

Božidarku Frajt život od ranog djetinjstva nije mazio. U Drugom svjetskom ratu je ostala bez majke, preživjela je logor, a onda i život u prihvatilištu za djecu i činjenicu da dugo nije znala da je usvojena. Htjela je postati arhitektica, a na velikom platnu završila je slučajno. Bila je velika filmska zvijezda bivše Jugoslavije te jedna od najljepših glumica s ovih prostora.