ASTRO PROFIL

Blizanci - komunikativni i prevrtljivi

09.06.2015 u 09:34

Bionic
Reading

Blizanci - promjenjivi i nestrpljivi, no spretni u komunikaciji i nikada dosadni. Ako ih želite bolje upoznati, evo još desetak astroloških smjernica

Vlada: od 22. svibnja do 22. lipnja (datumi mogu varirati od godine do godine)
Element: zrak
Kvaliteta: promjenjiva
Vladar: Merkur
Srodna kuća: treća
Životinje: svraka, lastavica, papiga, vrabac, ptica rugalica, majmun, lasica, hijena, skakavac, leptir, bubamara
Biljke: ljiljan, lavanda, iris, vrtni slak, zijevalica, divlji indigo, narcis
Metali: živa, aluminij
Drago kamenje: ahat, ametist, aventurin, biser, bijeli safir, citrin
Boje: svijetloplava, ružičasta, magenta, žuta
Zemlje: Belgija, Island, Wales, Maroko, Tunis, Ekvador
Gradovi: London, Cardiff, Nürnberg, San Francisco, Melbourne


Blizanci su znak zračnog elementa i promjenjive kvalitete, kojim vlada Merkur. Vladavina ovog znaka počinje kad Sunce dosegne točku od 60 lučnih stupnjeva, a završava kad se ono nađe na 90 stupnjeva ekliptike. Vremenski se njegova vladavina podudara s trećim mjesecom astronomskog proljeća.

Promjenjivi su znakovi oni koji se nalaze u zadnjoj trećini godišnjih doba jer njihovim svršetkom jedno godišnje doba prelazi, odnosno mijenja se u drugo. Uz Blizance, promjenjivi su Djevica, Strijelac i Ribe, završni znakovi ljeta, jeseni i zime.

Astrolozi su Blizancima za vladara dodijelili Merkura - boga trgovine, putovanja, komunikacije i prenošenja poruka - jer je tipičan predstavnik ovog znaka pokretljiv, snalažljiv, radoznao i komunikativan.

Blizanac je svestran, društven i zabavan, ali povremeno dvoličan i nepouzdan. U tijeku je s najnovijim vijestima, osobito tračevima. Zna gdje su trendovski restorani, kafići i dućani. Spretan je posrednik i pregovarač. Uspijeva u medijima, prodaji, marketingu, pravu i odnosima s javnošću.

Um mu je hiperaktivan pa mu trebaju česti vanjski podražaji da ne upadne u monotoniju. Draže mu je prebacivati se s teme na temu nego se dugo fokusirati na istu stvar.