PRIJATELJI O DOLORES

'Bila je osebujna, voljela je sve isprobati sama'

Bionic
Reading

Prije točno dvije godine Hrvatsku je zapanjila vijest da je mlada 32-godišnja šibenska glumica smrtno stradala u teškoj automobilskoj nesreći. Dolores Lambaša ostat će upamćena po ulogama u televizijskim i filmskim projektima, okušala se i na daskama koje život znače, no iako je tek trebala zasjati u punom sjaju, javnosti je od njenog posla više bio zanimljiviji njezin privatni život

'Prvi put kad sam ugledao Dolores, na mene je ostavila veliki utisak jer je bila izuzetno markantna, pristupačna i emotivna. Oboje smo vrlo brzo shvatili da smo Ovnovi u horoskopu pa smo ponekad znali analizirati ono što nas muči. Imali smo zajedničkih tema za razgovor i o njoj mogu kazati samo riječi hvale. Nadam se da je sada na nekom boljem mjestu', rekao nam je Filip Juričić, koji je s Dolores glumio u sapunici 'Zakon ljubavi'.

'Ona je bila puna života na svoj osebujan način, a kroz život je išla s očaravajućim osmijehom. Bilo mi je lijepo surađivati s njom', kaže Giuliano. Pjevač je s Dolores sudjelovao u HTV-ovu showu 'Zvijezde pjevaju'.

'Dolores sam poznavala privatno jer nismo imale prilike zajedno glumiti. Bila je vrlo energična, vesela djevojka i neizmjerno sam tužna što joj se život ugasio na tako tragičan način. Ona je imala sve predispozicije da zasja u svom punom glumačkom sjaju', govori Ksenija Pajić.


Mirela Brekalo Popović glumila je s Dolores u RTL-ovoj popularnoj sapunici 'Ruža vjetrova', a predavala joj je i na fakultetu. 'Uvijek ću je se sjećati po njezinu vječnom optimizmu, veselju, kao i otvorenosti za sve i svakoga. Bila sam joj profesorica dvije godine na Akademiji dramske umjetnosti, tako da sam je dobro upoznala i znam koliko je bila bistra, životna te koliko je voljela sve isprobavati kroz svoje iskustvo', ističe Mirela.

U trenutku smrti Dolores Lambaša imala je tek 32 godine. S kolegom iz serije 'Ruža vjetrova' Stojanom Matavuljem vraćala se iz Beograda, a iako su imali rezervirane dvije sobe u Iloku, odlučili su nakon večere u tamošnjim podrumima krenuti prema Zagrebu. Automobilska nesreća dogodila se na autocesti A3 kod Velike Kopanice. Matavulj je prošao s lakšim ozljedama, a Dolores je istog dana preminula u bolnici u Slavonskom Brodu. Glumac je kasnije osuđen na devet mjeseci zatvora uvjetno, dok je prema novijoj optužnici kriv za ubojstvo iz nehaja.

Nedugo nakon što je Dolores umrla, novinarka Silvana Menđušić u javnost je pustila dokumentarac o životu glumice koju javnost pamti i po turbulentnim ljubavnim vezama s kolegama Ivom Gregurevićem i Franom Lasićem, kao i poduzetnikom Josipom Radeljakom.