ASTRO KOMPATIBILNOST

Bikovi i Vodenjaci imaju čvrst bratski odnos

17.02.2015 u 09:32

Bionic
Reading

Povezanost s braćom i sestrama jedan je od najdubljih i najsloženijih odnosa u životu. Uz nebrojene zgode i sjećanja iz djetinjstva, braća i sestre dijele povjerenje i iskrenu međusobnu ljubav. No takav se odnos može i prilično zakomplicirati kada je riječ o rivalstvu i različitim osobnostima. Otkrijte kako se slažete sa sestrom ili bratom i kako možete dodatno poboljšati odnos

VATRENI ZNAKOVI

Ovan i Vodenjak

Ovo se dvoje neće mirno igrati u svojim sobama. Nezavisni i pustolovni, vole biti izvan kuće i istraživati. Ovnu je potrebno puno kretanja i vježbanja, a Vodenjaku druženja i raspravljanja pa nijedno nije jako zainteresirano za provođenje vremena s obitelji. S izuzetkom redovnih obiteljskih objeda, roditelji im trebaju dopustiti da lunjaju, jer tako stječu znanja o svijetu.

Lav i Vodenjak

Ova se djeca vole međusobno proučavati i otkrivati razlike, ali redovno zaključuju da ih te razlike zabavljaju i povezuju. Mali Vodenjak želi biti poseban, no ne treba mu puno hvale i divljenja, za koje Lav živi. Srećom, Vodenjaku nije teško obasuti Lava komplimentima i ne smeta mu ako ovaj zauzme pozornicu. Ako se zakvače, u prvi mah mogu frcati iskre, ali primirje nikad nije daleko.

Strijelac i Vodenjak

I da nisu rodbinski povezani, brzo bi se prepoznali i započeli neraskidivo prijateljstvo. Kao avanturisti koji vole život i raduju se svakom novom danu od rane su dobi nerazdvojni. Njihova svakodnevica bit će ispunjena zabavnim igrama, druženjem i pokojom spačkom. Razumiju se i uvažavaju pa među njima nema ljubomore i rivaliteta.


ZEMLJANI ZNAKOVI

Bik i Vodenjak

Ova su braća prilično različita, ali ne i nespojiva. Međusobno se poštuju i daju si manevarskog prostora. Kad djeluju zajedno, mogu napraviti sjajne stvari, a kad se svaki bavi svojim poslom, ne petlja se u onog drugog. Oboje su vrlo tvrdoglavi pa će razmirice izražavati glasno i burno. No istovremeno su odani bližnjima pa će njihove spone biti čvrste.

Djevica i Vodenjak

Dobro će se slagati, jer ni u jednom trenutku neće željeti promijeniti osobnost onoga drugoga, već će prihvatiti i poštovati međusobne razlike. Bez obzira je li mlađi ili stariji, Vodenjak će preuzeti dominaciju u tom odnosu. Međutim, kada se posvađaju, oboje će se toliko tvrdoglaviti da će im biti potreban posrednik u mirenju.

Jarac i Vodenjak

Imat će zanimljiv bratsko-sestrinski odnos. Jarac će više voljeti samostalne aktivnosti, dok će Vodenjak uvijek tražiti načina za uključivanje u veću skupinu i dobro zabavljanje. Ovo dvoje često će se prepirati, jer neće moći razumjeti zašto vide svijet baš toliko drugačije, no izbjeći će veće sukobe.

ZRAČNI ZNAKOVI

Blizanci i Vodenjak

Oboje ima prodorne i živahne umove. U potrazi su za poticajima, razonodom i odgovorima na tajne života. No dok je Vodenjak istinski zainteresiran za prirodu, okoliš, društvo i druge velike teme, Blizanac je samo radoznao i želi hraniti svoj um s novim poznanstvima i spoznajama. Sličnosti su im brojnije od razlika, jamčeći im dobro slaganje za cijeli život.

Vaga i Vodenjak

Vrlo su društveni pa će oko sebe okupljati gomilu prijatelja i međusobno ih upoznavati. Imaju puno toga za reći jedno drugome pa će se često prepirati, ali i slagati. Vodenjak je malo previše siguran u valjanost svojih zamisli pa bi bilo dobro da nauči biti otvoreniji prema tuđem mišljenju.

Vodenjak i Vodenjak

Ova su neuobičajena djeca snažno povezana jedno s drugim, ali ih povezanost ne štiti od trzavica. Imaju vrlo razvijene umove i čim progovore raspravljaju o svojim zapažanjima. Te rasprave mogu prerasti u svađe, u koje će se morati uplesti i roditelji. No ista ona jaka volja koja ih gura u razmirice ih i spaja pa će s godinama sve više cijeniti stavove i poglede druge strane.

VODENI ZNAKOVI

Rak i Vodenjak

Ovo se dvoje neće puno igrati jedno s drugim, jer imaju različite interese i emocionalne sklopove. Vodenjaku nije lako razumjeti zašto je Rak tako osjećajan i vezan za kuću, dok ovaj doživljava Vodenjaka površnim i distanciranim. No to ne znači da se neće voljeti i podržavati kad uoče da onome drugome treba podrška, ili da neće jedno od drugog mnogo naučiti.

Škorpion i Vodenjak

Ovo će dvoje velikih mislilaca potrošiti puno vremena govoreći o svojim mudrim idejama i zapažanjima. Oboje su od malih nogu uvjereni da imaju odgovore na sva velika pitanja. Ako se ikada odluče u nečemu međusobno natjecati, stvari bi mogle izmaknuti kontroli. Srećom, više će surađivati nego se natjecati pa će i odnos u pravilu biti stabilan.

Ribe i Vodenjak

Ova se djeca mogu dobro slagati unatoč izraženim razlikama. Riba je prirodno sućutna i motivirana na pomaganje živim bićima, dok Vodenjaka više zanimaju veće skupine ljudi nego pojedinci. Dok će Riba u kuću donijeti napuštenog psića ili mačića, Vodenjak će radije organizirati zabavu s neobičnim prijateljima navodeći Ribu da ga ocijeni površnim i zaigranim.