U UTRCI ELEMENTAL I LUCE

Beyonce i Justin predvode u nominacijama za MTV EMA 2016

27.09.2016 u 18:29

Bionic
Reading

S nominacijama u čak pet kategorija Beyonce i Justin Bieber predvode na danas objavljenoj listi nominiranih za dodjelu nagrada MTV EMA 2016, koja će se održati u nedjelju, 6. studenog, u Rotterdamu

U stopu ih prate Adele, Coldplay, Lukas Graham i Shawn Mendes, koji su dobili po četiri nominacije. Šansu da osvoje po tri MTV EMA nagrade imaju Rihanna i Drake, koji se zajedno natječu u kategoriji Najbolja pjesma s hit singlom 'Work'.

Pored njih, za titulu vlasnika Najbolje pjesme natječu se još i Adele s pjesmom 'Hello', Justin Bieber sa singlom 'Sorry', Lukas Graham s baladom '7 Years' i Mike Posner s ljetnom himnom 'I Took A Pill In Ibiza'.

Nominirani u ovoj kategoriji otkriveni su u videu mladog španjolskog pjevača i internetske senzacije Leroya Sancheza, koji je izveo miks njihovih pjesama.


Od danas počinje i glasanje za nominirane izvođače u MTV Best Adria Act kategoriji. U utrci za titulu najboljeg regionalnog izvođača nalaze se Elemental, Luce, S.A.R.S., Siddharta i Toni Zen.

Zagrebački hip hop velikani, bend Elemental, nisu krili oduševljenje zbog treće MTV EMA nominacije.

'Stvarno smo sretni zbog nominacije za Best Adria Act! Ova je godina bila nevjerojatna i ova nominacija samo zaokružuje jedno fantastično putovanje od trenutka kada smo odlučili samostalno izdati naš posljednji (dupli) album 'Tijelo'. Uzeli smo vremena i koncentracije da napravimo album s kojim smo 200% zadovoljni, od prve do zadnje pjesme, a izgleda da je to urodilo plodom - od fantastičnih recenzija, prepunog Doma Sportova u Zagrebu i Hale Sportova u Beogradu, nagrade Porin za pjesmu godine, ljeta prošaranog svirkama posvuda po regiji - i onda jesen počne s ovom nominacijom za Best Adria Act! A godina još nije niti gotova! Može li bolje?!', sa zadovoljstvom poručuju iz Elementala

Za mladu i talentiranu kantautoricu Luce ovo je prva MTV nominacija, koja je tim povodom izjavila: 'Jako sam sretna i počašćena što sam dio ovogodišnjih nominacija. Veliko hvala MTV-u na tome, a vas dragi ljudi ovom prilikom pozivam da mi date svoj glas i time omogućite da sreća bude još veća. Puse i pozdrave šalje vam Luce!'.

Glasanje u svim kategorija za MTV EMA nagrade odvija se na linku MTVEMA.COM i trajat će do subote, 5. studenog u 23:59 sati.

Kompletan popis nominiranihizvođača za MTV EMA 2016 nagrade

U kategoriji Best Adria Act nominirani su Elemental, Luce, S.A.R.S, Siddharta i Toni Zen.

Za Najbolju pjesmu nominirane su 'Hello' od Adele, 'Sorry' Justina Biebera, '7 Years' Lukasa Grahama, 'I Took A Pill In Ibiza (Seeb Remix)' Mikea Posnera i 'Work' u izvedbi Rihanna ft. Drake.

U kategoriji Najboljeg spota nominirani su 'Formation' od Beyoncé, Coldplayev 'Up&Up', 'Famous' Kanyea Westa, 'The Less I Know the Better' Tame Impale i 'Starboy' u izvedbi The Weeknd ft. Daft Punk.

U kategoriji Najbolji ženski izvođač našle su se Adele, Beyoncé, Lady Gaga, Rihanna i Sia, a za Najboljeg muškog izvođača nominirani su Calvin Harris, Drake, Justin Bieber, Shawn Mendes i The Weeknd.

U kategoriji Najbolji nastup uživo nominirani su Adele, Beyoncé, Coldplay, Green Day i Twenty One Pilots.

U utrci za nagradu u kategoriji Najbolji novi izvođač su Bebe Rexha, DNCE, Lukas Graham, The Chainsmokers i Zara Larsson.

Za Najboljeg pop izvođača nominirani su Ariana Grande, Fifth Harmony, Justin Bieber, Rihanna, Selena Gomez i Shawn Mendes.

Na listi nominacija za Najboljeg rock izvođača su Coldplay, Green Day, Metallica, Muse i Red Hot Chili Peppers.

U kategoriji Najbolji altenativni izvođač nominirani su Kings of Leon, Radiohead, Tame Impala, The 1975 i Twenty One Pilots.

Nominacije za Najboljeg hip hop izvođača zaradili su Drake, Future, G-Eazy, Kanye West i Wiz Khalifa.

U kategoriji Najbolji izvođač elektronske glazbe nominirani su Afrojack, Calvin Harris, David Guetta, Major Lazer i Martin Garrix.

Na listi kategorije Najbolji push su Alessia Cara, Anne-Marie, Bebe Rexha, Blossoms
Charlie Puth, DNCE, Dua Lipa, Elle King, Halsey, Jack Garratt, Jonas Blue i Lukas Graham.

U kategoriji Najveći fanovi nalaze se Ariana Grande, Beyoncé, Justin Bieber, Lady Gaga i Shawn Mendes.

Za Najbolji World stage nastup nominirani su Duran Duran (Piazza Del Duomo, Milano, 2015), Ellie Goulding (Piazza Del Duomo, Milano, 2015), Jess Glynne (Isle of MTV, Malta, 2016), Martin Garrix (Isle of MTV, Malta, 2015), One Republic (MTV Evolution, Filipini, 2016), Tinie Tempah (MTV Crashes, Plimut, 2015), Tomorrowland (Belgija, 2016) i Wiz Khalifa (Isle of MTV, Malta, 2016).