U SKLOPU DORF-A

Bečki dvojac Le Flic & Skoul u Vintage Industrial Baru

29.04.2013 u 13:57

Bionic
Reading

U četvrtak 2. svibnja i u petak 3. svibnja Vintage Industrial Bar ugostit će DORF, festival dokumentarnog rock filma! Tijekom dvodnevnog gostovanja ekipe iz Vinkovaca bit će organizirano ukupno pet projekcija rock dokumentaraca! Oba dana nakon projekcija bit će održani after partyji, za čiju će atmosferu prvi dan biti zadužen mladi DJ tandem Miline (Radio Student crew), a drugog dana đonove ćemo izlizati uz vintage glazbu koju nam iz Beča na vinilima donose mađioničari Le Flic & Skoul!

DORF u gostima će 2. svibnja otvoriti 26-minutni dokumentarac o jednoj od najznačajnijih živućih legendi beogradskih glazbenih novinara, kritičara, radiourednika i konzumenta američkog rocka – Žikici Simiću. Nakon priče o Žikici gledat ćemo slovenski dokumentarac posvećen heavy metal fenomenufestivalu 'Metal Camp'. Projekcijski finiš prvog dana pripao je norveškom dokuu o Kiki Turmixu, liku koji slovi za jednog od najvećih frontmena punk-rock scene 90-ih te jednom od najvećih bookera koji je povezivao skandinavsku i američku scenu!

Nakon zadnje projekcije za DJ pult stupaju mlade snage Radio Studenta – DJ dvojac Miline - koji za sebe kažu: 'Miline, tandem koji se poznaje od sedme godine života, oduvijek je dijelio ljubav prema glazbi, pločama i svemu vezanom uz to. Prije dvije godine upalilo im je da se zaposle na Radio Studentu. Iako obojica studiraju filozofiju, teško bi se moglo reći da su studenti, osim što imaju iksice. Uređuju emisije 'Zvučni zid', koja je unatoč lošem startu postala miljenica dežurnih hipstera i ljubitelja pitchforka, te 'Komodore64', u kojoj se isključivo bave hardcore, punk i metal scenom. Pele & Mile (Miline) uz sav radijski posao stižu i puštati uživo, a koga zanima kako pravilno iskoristiti hipstersku scenu i umiješati je s rock 'n' roll evergrinima, neka doleti u Vintage.' Dio playliste koja čini set DJ Miline su: Little Richard, Elvis Presley, Chuck Berry, Queens of the Stone Age, Foo Fighters, The Gaslight Anthem, Japandroids, Cloud Nothings, The White Stripes, The Black Keys i mnogi drugi! Cijena ulaznice za 1. dan DORF-a iznosit će 10 kuna

 

Dana drugog DORF-a u Vintageu bit će održane dvije projekcije. U 19.30 sati na rasporedu je 50-minutna posveta Donu Lettsu, čovjeku koji je puno zadužio britanski punk, reggae, dub i pop. Prvo gostovanja DORF-a završit će s '6Ft HICK – Notes from underground', dobitnikom nagrade na kultnom slovenskom festivalu Grossmann 2011. Ovaj dokumentarac prati europsku turneju kultnog australskog garage benda Six Ft Hick!

Festival ćemo ispratiti bjesomučnim plesom uz vintage mjuzu kojom će nas počastiti bečki DJ dvojac Le Flic & Skoul! Puštaju isključivo s vinila i predstavljaju trenutno vrlo aktivnu bečku scenu koja prati staru, raritetnu, plesnu scenu!

Riječani koji su prošle godine pohodili DORF i klub Palach sigurno će se sjetiti tko su Dieter Pfeiler a.k.a Le Flic & Stefan Skorepa a.k.a. Skoul jer ih se onako mokre i zgužvane nije dalo počistiti s podija ni nakon što je već davno granulo sunce.

Isključivo s vinilnih singlica, bečki dječaci vrte northen & modern soul, garage, psychedelic, funk, latin, ekipu s etiketa Motown, Stax i Brunswick te talijanske vs. francuske bisere 60-ih, kao i općenito mjuzu 60-ih. Divljat ćemo uz Frankie Valli & the 4 Seasons, Jackie Wilson, 13th Floor Elevators, The Creeps, Don Thomas, The Sonics, Ettu James, Eleanor Rigby i puno, puno drugih imena koje volimo i slušamo, ali nažalost nemamo često priliku plesati uz njihove stvari! Za drugi dan DORF-a u Vintageu cijena ulaznice će iznositi 20 kuna.

Dieter Pfeiler, jedan od dvojice navedenih DJ čarobnjaka, trenutno radi na filmskom projektu '45 RPM' – dokumentarcu o suvremenoj i trenutno prilično popularnoj bečkoj soul sceni! Premijera dokumentarca se planira za kraj ove godine, a više o svemu pročitajte na 45rpm.at.

246897,208739,183077,121407