UDRUGE FILMSKIH I TV GLUMACA

'Argo' trijumfirao i na dodjeli nagrada SAG

28.01.2013 u 09:12

Bionic
Reading

Film o iranskoj talačkoj krizi 'Argo' ima najbolju glumačku podjelu, prema glasovima američke Udruge filmskih i televizijskih glumaca, dok su najboljim glumcima proglašeni Daniel Day-Lewis i Jennifer Lawrence

Ovo je druga nagrada za 'Argo' u dva dana, nakon što ga je u subotu najboljim filmom proglasila i američka Udruga producenata. Zahvaljujući tim nagradama 'Argu' se povećavaju izgledi i u utrci za Oscara u kategoriji najboljega filma.

Dodjela nagrada Udruženja filmskih i televizijskih glumaca jedna je od najpozornije praćenih uoči dodjele Oscara, s obzirom na to da glumci čine najveću skupinu glasača Američke akademije.

Daniel Day-Lewis nagrađen je za portret američkoga predsjednika Abrahama Lincolna te je time potvrdio status glavnoga kandidata za Oscara.

'Abrahama Lincolna ubio je glumac pa je zato prikladno da mu povremeno neki glumac pokuša udahnuti život', rekao je Day-Lewis primajući nagradu.

Jennifer Lawrence proglašena je najboljom glumicom za ulogu u filmu 'U dobru i u zlu'.

Najboljim sporednim glumcem proglašen je Tommy Lee Jones za ulogu radikalnog kongresmena Thaddeusa Stevensa u 'Lincolnu', dok je nagrada za najbolju sporednu glumicu pripala Anne Hathaway za ulogu Fantine u mjuziklu 'Jadnici'.