UOČI OSCARA

'Argo' i 'Zero Dark Thirty' osvojili nagrade scenarističkog ceha

18.02.2013 u 09:12

Bionic
Reading

Tjedan dana uoči dodjele Oscara, američki filmski i televizijski scenaristi nagradili su filmove 'Zero Dark Thirty' i 'Argo' prestižnim priznanjima svog ceha

Scenarist Mark Boal osvojio je glavnu nagradu Udruženja američkih scenarista, Writers Guild of Americafilmom 'Zero Dark Thirty' koji prati potragu američkih specijalaca i ubojstvo Osame bin Ladena, javlja

Reuters.
Na pitanje koju je poruku filmom htio poslati publici izjavio je kako vjeruje da je redateljica Kathryn Bigelow najbolje to opisala rekavši da želi baciti svjetlo na jedno tamno desetljeće.

Film 'Argo' o spašavanju američkih talaca u Iranu za vrijeme revolucije 1979. donio je scenaristu Chrisu Terriu nagradu za najbolju adaptaciju.
'Nikada prije nisam dobio ovakvu zvučnu nagradu', rekao je dirnuti Terrio.

WGA nagrade dale su pobjedničkim filmovima posljednji poticaj u utrci za Oscara budući da mnogi članovi udruženja također pripadaju Akademiji filmskih umjetnosti i znanosti koja će 24. veljače dodijeliti Oscare.

Argo


Posebno priznanje dobio je scenarist Tony Kushner za rad na 'Lincolnu' u kojem je udruženje prepoznalo poticanje duha građanskih prava i sloboda.

Vjeruje se da su 'Argo' i 'Lincoln' favoriti za ovogodišnjeg Oscara u kategoriji najboljeg filma iako je prednost 'Arga' nešto veća budući da su taj film već nagradili ceh redatelja i producenata što se smatra jakim signalom tko je budući dobitnik Oscara.

Malik Bendjelloul, redatelj i scenarist dokumentarca 'Searching for Sugar Man', osvojio je nagradu za dokumentarni scenarij.
'Breaking Bad' najbolja je dramska TV serija, scenaristi serije 'Louie' osvojili su nagradu za najbolju komediju, a 'Girls' su proglašene najboljom novom serijom.