U LISINSKOME 4. PROSINCA

Angels in Harlem Gospel Choir uskoro u Zagrebu

25.11.2010 u 12:03

Bionic
Reading

Angels in Harlem Gospel Choir održat će koncert u KD Vatroslava Lisinskog u subotu, 4. prosinca u 20 sati

Kada vam Bono Vox da nadimak 'Angels in Harlem' i pozove vas da mu se pridružite na turneji, kada dobijete tu čast da vas na privatnoj audijenciji blagoslovi papa Ivan Pavao II., kada nastupate za Nelsona Mandelu, a predsjednik Barack Obama vas nazove svojim omiljenim gospel sastavom i pozove da uveličate njegovu inauguraciju, to onda znači da ste najpoznatiji i najbolji gospel zbor na svijetu. Sve navedeno odnosi se na Angels in Harlem Gospel Choir, koji ćemo prvi puta u Zagrebu imati prilike slušati 4. prosinca 2010. u KD Vatroslav Lisinski. Angels in Harlem dolaze u punom sastavu uz pratnju benda.

Angels in Harlem Gospel Choir prva je postava Harlem Gospel Choira iz New Yorka koja je u 24 godine postojanja obišla gotovo cijeli svijet u želji da svoje poruke ljubavi i mira podijeli s tisućama ljudi različitih kultura. Njihova je misija promovirati afroameričku kulturu kroz gospel što svojim dinamičnim nastupima i uspijevaju, a njegujući kulturu svog rodnog Harlema, prozvani su anđeoskim ambasadorima Harlema (Angelic Ambassadors of Harlem).

Harlem Gospel Choir je osnovan 1986. u njujorškom Harlemu; utemeljitelj zbora Allen Bailey uspio je svoje tada već više od dva desetljeća dugo iskustvo u zabavnoj industriji oplemeniti osnivanjem Harlem Gospel Choira kojim je spojio svoje aspiracije prema talent menadžmentu, kazališnoj produkciji i prikupljanju novčanih priloga u humanitarne svrhe.

Bailey je godinama bio promotor i suradnik poznatih umjetnika kao što su Lionel Ritchie & the Commodores, Prince, Michael Jackson i Isaac Hayes, a njegov utjecaj u zabavnoj industriji utjecao je i na razvoj zbora. Tijekom dugogodišnje karijere, zbor je surađivao s najvećim zvijezdama popa kao što su U2, The Chieftains, Diana Ross, Whoopi Goldberg, Harry Belafonte, Dixie Hummingbirds, Jimmy Cliff, Lyle Lovett, Lisa Marie Presley i mnogi drugi. Interpretacijom pop uspješnica uspjeli su pridobili naklonost širokog sloja publike, neovisno o vjerskim i drugim uvjerenjima.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 180, 210 i 240 kuna na blagajni KD Lisinski, web stranici KD Lisinski (www.lisinski.hr) i u sustavu Eventim.