VELIKO PUTOVANJE

Američka avantura Petre Nižetić: Odvela me ljubav!

03.02.2016 u 15:33

Bionic
Reading

Novinarka, producentica i blogerica Petra Nižetić trenutačno je na velikom putovanju u Americi, a društvo joj pravi njezin dečko Frano Mastelić. Upravo je ovaj avanturist i kriv za Petrinu američku avanturu jer iza sebe ima već pravu svjetsku turneju. Frano je, naime, u 15 mjeseci motorom obišao Sjevernu i Južnu Ameriku, Afriku i Europu te prošao kroz 34 države, a ovoga puta na u pohod na Ameriku krenuli su u paru

'Srce je odlučilo. Nikada do sada nisam bila u SAD-u jer su me oduvijek privlačile egzotičnije lokacije. Moram priznati da sam malo podcijenila Sjevernu Ameriku, posebice kada je riječ o prirodnim bogatstvima. A i San Francisco, gdje provodim većinu vremena, priča je za sebe. Multikulturalan grad revolucionarne povijesti, predivne klime i s kul ljudima. Još je ljepši nego u filmovima. A kako sam se odlučila za SAD? Pa ljubav me dovela u Ameriku', započinje Petra.

Tijekom puta najviše uživa u predivnim krajolicima i svaki slobodan trenutak s Franom koristi kako bi negdje otputovali. Petra je i do sada slobodno vrijeme koristila za putovanja i upoznavanja drugih kultura, ali veza sa zgodnim Sinjaninom začinjena je zajedničkim odlascima na zanimljive destinacije. Ovaj 33-godišnjak koji ima diplomu višeg američkog sveučilišta iz biznis menadžmenta, već je motorom obišao Sjevernu i Južnu Ameriku, Afriku i Europu, a rezime ovog zanimljivog, avanturistički obojenog namjerava objaviti u knjizi i videomaterijalu. Stoga ne čudi da je i s Petrom odabrao Ameriku.

'Amerika je idealna zemlja za road tripove, a oboje smo veliki zaljubljenici u putovanja, tako da smo do sada obišli dobar dio Kalifornije, a posjetili smo i Las Vegas. U San Francisco sam se zaljubila na prvi pogled. U grad individualaca, pobunjenika, romantike, ostavštine generacije beat, pjesnika, umjetnika, hipija, snažne gej scene, tehnološke industrije i nepreglednog broja beskućnika. I što je najvažnije, grad koji u korijenu ubija svaki pokušaj inhibicije. To je SF!'

Iako ljudi koji žive dulje ovdje kažu da grad gubi duh koji je nekada imao, ja mislim da je još uvijek prisutan. Nadalje, oduševio me Big Sur, predivna planinska mikrolokacija smještena uz sam Pacifik gdje su početkom prošlog stoljeća obitavali mnogi pisci i umjetnici poput Robinsona Jeffersa, Edwarda Westona, Jacka Kerouaca i Henryja Millera, a najviše me oduševila pustinja Death Valley, najveći američki nacionalni park nakon Aljaske', prepričava svoje dojmove Petra koja se još ne vraća u Hrvatsku, ali već zna što je po povratku čeka.

'Kada se vratim, nastavljam neke projekte koje sam zamrznula, postoje i novi koji će tek krenuti, ljeto, obitelj, prijatelji, pas... ali najvažnije mi je posvetiti se sebi, više privatno i duhovno, a manje poslovno i materijalno', zaključila je Petra.

Petrine avanture možete pratiti i na blogu ModaKomoda na tportalu te na Instagramu i Facebooku.

• fly me to the moon ?? w/ @s.macak • #tbt #monolake #iletlovein #travelblogger #modakomodavoyage

Fotografiju objavljuje Petra Nizetic (@modakomoda)

• after surf lunch ?? • #partymix #oceanbeach #sanfrancisco

Fotografiju objavljuje Petra Nizetic (@modakomoda)