NE PROPUSTITE POGLEDATI

13 trailera koji će vam popraviti 2013.

Bionic
Reading

Donosimo 13 trailera koji će vam zasigurno popraviti drugu polovicu ove godine

'Blue Jasmin', 'Wolverine', 'The Call Girl' i Jobs samo su neki od obećavajućih filmova koje ćemo gledati do kraja ove godine. Portal Nemilosrdni gadovi izabrao je 13 trailera, a vi ne propustite odabrati svoje favorite zbog kojih ćete požuriti u kino dvorane.

1. Wolverine (25. 7.)

Ne mogu se sjetiti zašto nisam pogledao prvog 'Wolverinea', iako 'X-Men' ubrajam među najdraže filmske adaptacije stripa, no valjda su mi ga ogadili prije nego što sam stigao do prvog kina. No iz trailera i prvog inserta može se naslutiti da nas čeka mnogo bolji film i, srećom, ne moramo ga više dugo čekati.


2. Blue Jasmine (N/A)

Dovoljno je reći tri riječi: novi Woody Allen. Dobar i kad je loš. Pogotovo kad su u njemu Cate Blanchett i Alec Baldwin! A i Runjić bi mi krv popio da ga nisam uvrstio.


3. Call Girl (29. 8.)

A sada nešto sasvim drugačije. Nije Hollywood, nije Azija, nego Švedska. Hvaljeni triler inspiriran političkim skandalom u kojemu se isprepliće politika i prostitucija. Naprosto neodoljivo.


4. Prizivanje (5. 9.)

Iako sam, ima tome već neko vrijeme, prošao onu dob u kojoj sam guštao u slasherima, iako mi je Wanov flagship film 'Slagalica strave' išao prilično na živce, iako zapravo uopće ne znam objasniti zašto, ali ovaj trailer ima neki dobar horor tač. Baš me zanima jesam li se prevario.


5. Ovo je kraj (19. 9.)

Red band trailer jako zorno prikazuje kako to izgleda kad Sethu Roganu i društvu popuste ama baš sve kočnice. Dobijemo zajebanciju kao da nema sutra. Još samo kad bi film u kina došao sutra. A ne tek za dva mjeseca.


6. Utrka života (19. 9.)

Počeo sam gledati Formulu 1 u vrijeme kad se Niki Lauda već vratio nakon nesreće, dok se Jamesa Hunta sjećam samo po imenu. Priča se čini moćnom, glumci atraktivni, no pitanje je ima li Ron Howard još dovoljno režijskog nerva da tu priču ispriča kako se spada.

7. Obitelj Manzoni (26. 9.)

Hmm. Kažu da se Luc Besson ovim filmom vraća korijenima, kao, napokon ćemo opet gledati starog Bessona. U svakom slučaju, to nije razlog zašto je na ovoj listi, više zasluga za uvrštenje pripisujem penzionerskom hall of fameu na čelu s Robertom De Nirom, Michelle Pfeiffer i Tommyjem Leejem Jonesom, kao i priči o mafiozima koji presele u Normandiju gdje brzo vraćaju stare navike.


8. The Butler (N/A)

Film oko čijeg su se naslova pofajtali Warner Bros i Harvey Weinstein (potonji je dobio pravo zadržati ime) pripovijeda životnu priču batlera Bijele kuće koji je služio čak osmorici američkih predsjednika. U ulozi Cecila Gainesa je Forest Whitaker, a njegovu bolesnu suprugu igra Oprah Winfrey, kojoj je ovo povratak u glumačke vode nakon 15 godina. Da stvar bude zanimljivija, u filmu nastupaju i Mariah Carey, Lenny Kravitz te niz jakih glumačkih imena, a režiju potpisuje Lee Daniels. onaj isti koji je nagovorio Nicole Kidman da se popiški na Zaca Ephrona u 'Paperboyu'. Čini se da ovdje nema takvih atrakcija, ali Forest Whitaker koji podsjeća na Foresta Gumpa isto dosta obećava.


9. Don Jon (N/A)

Što vam se može dogoditi ako gledate previše pornića? Više vam ni Scarlet Johansson nije dovoljno zanimljiva za poševiti! Rješavanja ovog zastrašujućeg simptoma našeg doba prihvatio se glumac Joseph Gordon-Levitt ('Inception') u svom redateljskom debiju. I, ako je suditi po foršpanu, rezultat je jako zabavan.


10. Jobs (N/A)

Istini za volju, trailer ne obećava ništa dobro, a Ashtonu Kutcheru ni na sekundu ne vjerujem da je kompjutorski genije, no priča o Steveu Jobsu toliko je zanimljiva sama po sebi da je ni Hollywood ne može baš sasvim masakrirati. Barem se nadam.


11. Gravity (N/A)

George Clooney u svemiru! I Sandra Bullock, također. I žele doma. Da iza filma ne stoji meksički majstor Alfonso Cuarón ('I tvoju mamu, također', 'Djeca čovječanstva') i da teaser ne izgleda ovako spektakularno, bio bih u napasti pomisliti da je riječ o budalaštini. No, čak i ako jest, ne mijenja bitno na stvari, veseli me pogledati ga.

12. Inside Llewyn Davis

Nakon što su se svojedobno s polovičnim uspjehom pozabavili korijenima američke glazbe u 'Tko je ovdje lud?' ('O Broher, Where Art Thou?') braća Coen sada su  uhvatila jednog drugog muzičkog razdoblja, folk scene u Greenwich Villageu šezdesetih godina. Nisam jedini kojemu se ovo čini možda i ponajboljim trailerom viđenim ove godine i prava je šteta što ćemo na film morati čekati do potkraj godine.


13. The Wolf of Wall Street

Nerazdvojni dvojac Martin Scorsese – Leonardo DiCaprio ponovno se aktivirao, a ovaj put im je kao predložak poslužila priča o Jordanu Belfortu, brokeru s Wall Streeta i njegovu, a što drugo, usponu i padu. Amerika očito još iskašljava krah burze iz 2008. i bit će zanimljivo provjeriti što nam novoga o tome ima za reći Marty Scorsese.