SLAVLJE OD JUTRA DO SUTRA

13. rođendan Liburnia Jazz Festivala

21.06.2013 u 12:18

Bionic
Reading

Za sretan 13. rođendan Liburnia Jazz Festival nudi jazz hodočasnicima prigodnih 13 koncerata na sedam pozornica po čitavom gradu, od 'jutra do sutra'

Nakon najave jazz atrakcija 13. Liburnia Jazz Festivala: mađarske fussion skupine Djabe (četvrtak 4. srpnja), 'cara kubanskih ritmova' Ignacija Berroe i njegovog Afro-Cuban Quarteta te portugalske jazz dive Marije João objavljen je kompletan program ovogodišnjeg Festivala.

Organizatori, kao i uvijek do sada, nastoje angažirati i mlade džeziste i omogućiti im da nastupe uz svjetske zvijezde jazz glazbe, tako da ove godine svoju glazbu s publikom mogu podijeliti Alba i Leo, mEmenTo i Salty Tails, a Bruno Mičetić Trio će predstaviti novi album 'Phantom's whisper'.

Jedna od misija Festivala je i povezivanje domaćih i inozemnih glazbenika, pa 13. izdanje predstavlja čak tri međunarodne fuzije: Portugalku Amáliju Baraonu i Dinka Stipaničeva, hrvatsko-austrijsko-njemačku skupinu sastavljenu isključivo od djevojaka - Chocolate Disaster - te slavni splitski jazz sastav Black Coffee u suradnji s Martine Thomas

Cijena ulaznica za koncerte na Ljetnoj pozornici je vrlo povoljnih 50 kuna u pretprodaji, a 70 kuna na dan koncerta. Cijena ulaznica za Jazz Boat je 60 kuna po danu/krstarenju. Ulaznice se mogu kupiti u Festivalu Opatija i Dallas Music Shopu Rijeka.