BRAVO ZA IVANA BANOVIĆA!

Žuti karton za napuštanje životinja

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

U vrijeme blagdana i darivanja, mnoge životinje bivaju kupljene kod uzgajivača ili u trgovinama životinja kako bi završile pod borom, ponekad i kao neugodno i neželjeno iznenađenje. U novom domu ne ostaju dulje od par mjeseci, prije nego što budu odbačene i napuštene, a samim time i prepuštene gladi, žeđi i pogibelji

Prijatelji životinja žele apelirati na građane da ne kupuju životinje, jer time podržavaju nehumanu trgovinu životinjama te ih pozivaju da, tek ako imaju sve potrebne uvjete i suglasnost čitave obitelji, radije udome psa ili mačku i tako spase nečiji život. Životinje nisu predmeti i zato ne bi trebale biti darivane.

Iz tog razloga, Prijatelji životinja, Sklonište za napuštene životinje u Dumovcu i Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo grada Zagreba organiziraju akciju udomljavanja životinja kojom žele potaknuti građane da pruže dom nekom od brojnih napuštenih pasa i mačaka.

U tome će im pomoći i golman NK Međimurje Ivan Banović koji je u Hrvatskoj, ali i izvan njezinih granica, poznat po svom dobrom djelu spašavanja zalutale mačke s nogometnog terena za vrijeme utakmice između Šibenika i Međimurja. Za ovaj čin Banović je od glavnog suca zaradio žuti karton, a udruge PETA Njemačka i Prijatelji životinja poslale su mu pohvalnicu i zahvalu.

Akcija udomljavanja napuštenih životinja održat će se u Aveniji Dubrovnik 16 ispred Avenue Malla u utorak 22. prosinca u 12 sati. Tijekom akcije na informativnim štandovima Ivan Banović zajedno s aktivistima udruge Prijatelji životinja i djelatnicima Skloništa za napuštene životinje u Dumovcu predstaviti jednu napuštenu životinju te joj pokušati pronaći novi dom.

Današnji informativni štand bit će postavljen do 22 sata, a informativni štandovi bit će postavljeni i u srijedu 23. prosinca kako bi građani mogli dobiti informacije o štićenicima skloništa u Dumovcu, dati novčanu donaciju ili donaciju u hrani, starim dekama i ručnicima.

Na informativnim štandovima građani će moći dobiti informacije o štićenicima skloništa u Dumovcu, dati novčanu donaciju ili donaciju u hrani, starim dekama i ručnicima.

Pozvani su i svi koji su kupili ili planiraju kupiti božićno drvce u tegli da ga nakon blagdana daruju Skloništu za napuštene životinje u Dumovcu kako bi psima pružila hlad tijekom vrućih ljetnih mjeseci.

Prijatelji životinja pozivaju i na potpisivanje peticije za izmjenu Zakona o zaštiti životinja kojom bi se u potpunosti zabranilo usmrćivanje napuštenih životinja. Osim na informativnim štandovima, peticija se može potpisati i na www.prijatelji-zivotinja.hr

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi