PITANJE ZA 2 MILIJUNA EURA

Znate li tko je Meo Costantini? Bugatti Veyron zna

07.11.2013 u 12:29

Bugatti Veyron Vitesse Meo Costantini Legend Edition

Izvor: Promo fotografije / Autor: bugatti

Bionic
Reading

Nismo sigurni, ali ako se itko može mjeriti s Lamborghinijem po broju specijalnih izvedbi, onda je to Bugatti

Francuski proizvođač najbržeg automobila na svijetu trenutno je u procesu izrade šest specijalnih modela koji nose imena po najznačajnijim pojedincima iz povijesti kompanije. Nakon Jean-Pierrea Wimillea i Jeana Bugattija, došao je red i na Meo Costantinija.

Costantini je bio bliski prijatelj Ettorea Bugattija, koji je za upravljačem Typea 35 dva puta osvojio Targu Florio i nekoliko grand prixa.

Kao i dosad, specijalno izdanje zasnovano je na najbržem roadsteru na svijetu, Vitesse Roadsteru, a pogoni ga 1200 KS snažni W16 sa četiri turbopunjača. Razlike u odnosu na ‘obični’ Vitesse odnose se na plavu boju premaza, karakterističnu za francuske trkaće automobile, nanesenu na elemente karoserije od ugljičnih vlakana, dok su aluminijske površine samo ispolirane i prebojene bezbojnim lakom.

Mapa Targe Florio ucrtana je ispod stražnjeg krila i između sjedala, dok je Constantinijev potpis ugraviran na poklopcu rezervoara i u naslonima za glavu.

Svjetska premijera automobila bit će upriličena na autosalonu u Dubaiju ovaj tjedan gdje će automobil vjerojatno naći i kupca po cijeni od - 2,09 milijuna eura bez poreza i ostalih davanja.