NISU ZA SVAKOGA

Znate li što su cloud sandale? Ova ljetna obuća oduševit će vas svojom udobnošću

01.07.2020 u 10:57

Bionic
Reading

Da je udobnost visoko na listi proriteta brojnih zaljubljenica u modu, dovoljno govori velika popularnost takozvanih 'čeških' sandala sportskih karakteristika, a na modnoj sceni sada se pojavila njihova nova verzija

Riječ je o takozvanim cloud, odnosno oblak sandalama koje predstavljaju podvrstu trendovskih 'čeških' sandala, a koje podjednako krasi udobnost, no ponešto drukčiji izgled.

Naziv cloud ove specifične sandale ponajviše mogu zahvaliti dizajnu potplata koji uistinu neodoljivo podsjeća na oblak, a samim time svojoj vlasnici osiguravaju dodatnu dozu udobnosti.

Američka modna kompanija UGG Australia, koja se proslavila omraženim modelima čizmi od ovčjeg krzna, glavna je i odgovorna za stvaranje takozvanih cloud sandala s potplatom od lijevane pjene, označenim tehnologijom Treadlite, i koji svaku šetnju čini zadovoljstvom.

Takozvane cloud sandale koje predstavljaju savršenu fuziju između sportske obuće i sandala, kombiniraju najbolje aspekte oba svijeta, a popularnim high street brendovima nije dugo trebalo da i sami ponude vlastite verzije ove podvrste 'čeških' sandala.

Ako modeli cloud sandala s potpisom brenda UGG predstavljaju obuću koja se savršeno uklapa u streetwear kulturu, španjolski high street brendovi poput Zare i Stradivariusa nude njihove formalnije inačice koje će se savršeno uklopiti u odjevne komade poput crne haljine ili satenske suknje.

Ukrasi poput perlica i kristala, modele s potpisom Zare i Stradivariusa čine podjednako dobrima za kreiranje sportskog ili formalnijeg ljetnog izgleda.