TRETMAN POMLAĐIVANJA

Znate li što je novi botoks?

15.11.2012 u 08:45

Bionic
Reading

Injekcija CO2 daje signal organizmu da mu nedostaje kisika, pa potiče oslobađanje kisika u krvi poboljšavajući cirkulaciju u tom području te potiče rast kolagena u stanicama kože

O njemu se govori se kao o novom botoksu, ali osim što izravnava bore, tvrdi se da terapija ugljičnim dioksidom pomaže osloboditi i od tamnih podočnjaka te starih ožiljaka. U najjednostavnijim crtama, tretman uključuje injekciju prirodnog plinaugljičnog dioksida u vašu kožu. Veća količina CO2 daje signal organizmu da mu nedostaje kisika, pa potiče oslobađanje kisika u krvi, poboljšavajući cirkulaciju u tom području.

CO2 generira i rast kolagena u stanicama kože, koja ima učinak pomlađivanja, a iglice kojima se postupak izvodi su toliko danke da su modrice minimalne, piše Daily Mail.


Iako se potencijalne nuspojave tek trebaju ispitati, neke estetske klinike koriste karboksidnu terapiju već godinu dana. Dr. Ravi Jain iz londonske klinike Riverbanks kaže da su njegovi pacijenti oduševljeni tretmanom.

'Kad sam prvi put čuo za njega, bio sam skeptičan, zvučalo je predobro da bi bilo istinito', kaže on. 'Počeo sam ga pacijentima nuditi besplatno, da vidimo kako tretira strije, ožiljke, tamne krugove oko očiju i svi su bili oduševljeni. Pacijenti su se počeli vraćati, iako nisam uočavao razlike u fotografijama koje sam snimao prije i poslije tretmana. Učinci su obećavajući, ali je potrebno kliničko istraživanje ove tehnike i rezultata.'