POPUT PRAVOG CHEFA

Znate li složiti savršenu platu sa sirom?

11.06.2013 u 11:25

Bionic
Reading

Ukusno servirana plata sa sirom savršen je dodatak svakoj prigodi, a sir se poslužuje kao predjelo, u glavnom jelu ili kao desert

Sir kao predjelo možete poslužiti u kombinaciji sa svježim ili sušenim voćem, povrćem ili orašastim plodovima. Plata koju ćete servirati kao predjelo neka sadrži najviše pet sireva različitih veličina, oblika, tekstura i boja jer je sir prilično zasitan i lako bi vam se moglo dogoditi da jela koja slijede ostanu na tanjuru. Ako platu sa sirevima poslužujete kao desert, Ordinacija.hr preporuča da izaberete do devet vrsta sireva.

Sir izvadite iz hladnjaka i ostavite na sobnoj temperaturi nekih sat vremena prije posluživanja jer mu toliko vremena treba da dobije svoju potpunu aromu. Režite ga tek neposredno prije posluživanja jer se narezan brzo počinje sušiti.

Sireve intenzivnog mirisa nemojte nikada držati kraj onih nježnih kako ih ne biste ugušili. Servirajte ga na dasci, mramoru ili primjerice uokvirenom zrcalu, uvijek u kombinaciji s voćem koje će ga obogatiti što vizualno, što okusom.

Više o ovoj temi možete pročitati na stranicama Ordinacija.hr