BOJA LUKSUZA I STRASTI

Znate li koja je boja odjeće broj jedan ove jeseni?

17.09.2012 u 09:35

Bionic
Reading

Modni svijet hladnije dane dočekat će u zagrljaju svoje nove ljubimice - opojne ljubičaste. Boja vina, šljiva i orhideja zaludjela je Christophera Kanea, Pradu i Prabala Gurunga, a svoju novu obožavateljicu pronašla je u Kate Middleton!

Ljubičasta je boja luksuza i strasti, prinčevskih odora i papinskih halja, prekrasnog dragog kamenja i najljepših cvjetova, a od ove sezone postaje i vladajuća boja 2012. i 2013. godine. Povijesno gledano, ljubičaste outfite nosili su samo privilegirani, no ove godine postaje boja za sve – to je definitivno boja koja dominira kolekcijama za jesen i zimu pred nama.

U Londonu je Christopher Kane zakoračio u svijet lavande – njegovi pleteni detalji poprimili su sve nijanse ljubičaste, a čak su i manekenke šetale po tepihu iste boje. Prestižni Gucci u Milanu obavio je svoju reviju dramatičnom nijansom tamnoljubičaste koju je savršeno pratio i tamni make up, no u trendu su doista svi tonovi ove boje – inspiraciju pronađite u grožđu, borovnicama, ametistu, patlidžanu, šljivi, pa čak i orhidejama. Upravo je ovo, najglamuroznije među cvijećem bilo motiv proljetne kreacije Prabala Gurunga prikazane prije godinu dana, a on je obris orhideje ocrtao u ljubičastoj boji te pokazao kako je još jednom predvodnik trendova koje su kasnije slijedile brojne modne kuće.

Kate Middleton tijekom posjeta Singapuru, nakon obilaska botaničkog vrta gdje su predstavljene orhideje koje nose imena Williama i Kate, odabrala je upravo koktel-haljinu iz proljetne kolekcije Prabala Gurunga.

Modne kuće poput Prade i Balenciage pronašle su i savršenog partnera ljubičastoj – detalji crne boje, utkani u materijal ili spareni kao accessoire, ovu boju čine još luksuznijom i glamuroznijom.

Za one sklone eksperimentima dizajneri preporučuju kombiniranje s modnim dodacima boje konjaka i zlatnim nakitom, a odlično će se uklopiti i bijeli detalji. Modni svijet toliko se zaljubio u ljubičastu da često predlažu jednobojne outfite od glave do pete!