DRASTIČNA PROMJENA

Znate li kakvo vam rumenilo najbolje pristaje?

09.01.2013 u 08:50

Bionic
Reading

Tek kad uskladite teksturu i nijansu rumenila sa svojim tipom kože, otkrit ćete koliko vas ono može pomladiti

Uskladite rumenilo s bojom lica

Usklađivanje s bojom lica. Kako je svrha rumenila da s mjerom i ukusno naglasi prirodan izgled i zdrav sjaj lica, tada bi vlasnice blijede kože trebale birati nježne ružičaste nijanse, kakvima obiluju palete hvaljenih rumenila poput Chanel Joues Contraste i Avon True Colour Blush.

Onima nešto tamnije kože laskat će boje u nijansi breskvice, dok će tamnoputima pristajati nijanse boje cigle, poput svjetlucave koraljne nijanse Sophie iz kolekcije britanskog brenda Illamasqua ili ono iz linije njemačkog brenda Essence Breaking Dawn Blush, koje je inspirirano nastavkom istoimene vampirske sage.

Ako imate problematičan ten sklon crvenilu i ostalim nepravilnostima koje biste rumenilom moglo dodatno naglasiti, prije nanošenja pudera sve nepravilnosti prekrijte make-up bazom ili primerom, recimo onim iz linije L'Oréal Paris Lumi Magique Base

Izbor teksture ovisi i o tipu kože.
Ako imate normalnu do suhu kožu lica, birajte rumenila kremaste teksture jer se lakše stapaju s takvim tipom kože i djeluju mnogo prirodnije. Za razliku od rumenila u kamenu, kremasta tekstura će djelovati hidratirajuće na suhu kožu lica, poput kremastog rumenila Diego Dalla Palma Love Blush.

Za one s normalnom do masnom kožom primjerenije su 'suhe' teksture, poput klasičnih rumenila u kamenu, recimo, Catrice Defining Blush

Čak i ako nemate problema s masnom kožom, rumenilo će biti postojanije i bolje će prianjati ako na obraze (ili čitavo lice) prethodno nanesete puder u prahu ili kamenu.

Izbor pribora. Kremaste teksture najlakše se nanose prstima, dok se za kompaktna i ona u prahu isplati uložiti u kvalitetnu četku za nanošenje rumenila.